Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

U Kutini osnovana Kurija Kraljica anđela

U srijedu 11.svibnja u Kutini je osnovana Kurija Kraljica anđela. Svojevrsna je to kruna rada tamošnjih triju prezidija. Za predsjednicu kurije je izabrana s.Barica Begović Matošković dok je duhovnik kurije postao velečasni Ivan Hren, župnik župe Blažene Djevice Marije Snježne.

Predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja b.Vlado Sučec je čestitao novoizabranim službenicima, a isto je učinio i župnik iz Volodera velečasni Marijan Štingl.

Nakon sastanka smo kratko razgovarali s duhovnikom Hrenom koji nam je rekao zašto je osnutak kurije u Kutini važan:

Predsjednica kurije s.Barica je također puna dojmova:

„Kao što kaže naš Priručnik opstanak Legije na nekom prostoru nije siguran dok se ne osnuje kurija. Stoga sam danas posebno radosna i ujedno ponosna što je Kutina središte ML na ovom moslavačkom  prostoru. Prisjetila sam se početaka, prvog sastanka u Kutini, a sada imamo 4 prezidija odraslih (2 u Kutini, jedan u Gračenici i jedan u Voloderu) 2 prezidija mladih (jedan u Kutini i jedan u Voloderu) i dvije nazaretske skupine (Gračenica i Voloder). U tom radu  primili smo veliku pomoć i podršku našeg Komicija bez kojega se to sigurno ne bi dogodilo te naših svećenika kojima ovim putem zahvaljujem. Osnutak Kurije je s jedne strane priznanje Neba, a s druge strane poziv na rad. Ima puno prostora za djelovanje, za širenja i raznovrsne apostolate. Postoje i neke ideje i sada samo treba zasukati duhovne rukave i krenuti. Ora et labora!“

Osnutak kurije se dojmio i jednu od prvih kutinskih legionarski s.Danijelu Raič:

Facebook Comments