Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Hodočašće u Međugorje u organizaciji Marijinih legionara. Dirljiva svjedočanstva po povratku

Komicij Gospa Snježna Petrinja organizirao je hodočašće u Međugorje od 06.-08.svibnja. Uz Marijine legionare odazvali su se brojni vjernici iz Petrinje i okolnih mjesta. Hodočašće je započelo s pobožnošću Križnog puta na Križevcu.  

Na svakoj postaji kratko je razmatranje imao b.Vlado Sučec, predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja. Po usponu na Križevac dano je vrijeme za samoću.  

Hodočasnici su pozvani da sudjeluju u molitvenom programu župe.  

Nedjelja je započela odlaskom na Brdo ukazanja. Uz molitvu radosnih otajstava i razmatranje, dano je vrijeme za samoću i tišinu na samom mjestu ukazanja.  Uslijedio je zajednički ručak. Zanimljivost hodočašća je proslavljen prvi rođendan male Sare Fran.  

Po povratku su u autobusu brojni hodočasnici osjetili potrebu posvjedočiti što su doživjeli. Dirljivo je bilo svjedočanstvo Jasminke Matanović iz Galdova. Rekla je kako je jedan dan sjedeći za kompjuterom pomislila kako bi voljela ići u Međugorje na hodočašće gdje je jednom bila kao 14-godišnjakinja.  

I baš kad je pomislila kako je to nemoguće jer sama nije u mogućnosti organizirati ga, na Facebooku joj izbaci naš plakat s pozivom na ovo hodočašće. Odvažila se i pitala rođakinju za pomoć oko djeteta koje je zbog zdravstvenog stanja trebalo ostati kod kuće. Ona je odmah pristala čuvati dijete. 

Jasminka je na hodočašće povela drugo dijete, sina Matiju. Na povratku je svjedočila:  

 “Kad sam sjela u autobus znala sam da napokon krećemo. Imali smo sreću na ovom hodočašću. Imali smo b.Vladu. Predivan čovjek. Imali smo razmatranja i mislim da je svakoga dirnulo u one probleme koje smo imali u sebi. Došla mi je potreba da se ovdje zahvalim na svemu što imam. Poseban trenutak mi je bio na Brdu ukazanja. Samo sam plakala od sreće, radosti i zahvale. Svi ti dojmovi su u meni, trebat će mi nekoliko dana da sve to procesuiram.” 

Svjedočila je i Žana Debeljak koja je po povratku s Brda ukazanja nezgodno pala. Iako je moglo završiti s ozbiljnijim posljedicama, sve je na kraju dobro završilo. Zahvalna je Bogu što nije došlo do teške ozljede. Rekla je kako smatra znakovitim da joj se dogodio ovaj pad, a dan prije na Križevcu je nasumce za razmatranje izvukla treću postaju u kojoj je Isusov prvi pad. To ju je ponukalo na razmišljanje što bi u životu trebalo promijeniti.  

Jasminka Matanović je dirnuta hodočašćem u Međugorje. Donedavno je vjerovala kako je nemoguće da se ono ostvari.

 

Facebook Comments