Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Legijska svečanost Acies

U četvrtak 25.ožujka.2021.godine na svetkovinu Navještenja Gospodinova okupio se veliki broj legionara komicija “Gospa Snježna” Petrinja, kako bi izvršio godišnju obnovu posvete Gospi – Acies.

Svečanost je održana u Crkvi Svetog Ilije u Donjim Kukuruzarima, a započeo je u 16h s mogučnošću Svete ispovijedi. Legijski zbor mladih pjesmom je animirao molitvu Gospine krunice koja je uslijedila, a predmolio ju je b. Martin dopredsjednik komicija. Slijedio je nagovor b. Vlade o važnosti posvete Gospi i otvorenosti legionara prema Božjoj riječi na Svetoj misi. Potom je procesija legionara krenula prema Gospinu kipu i uslijedio je osobni čin posvete Gospi: “Sav sam Tvoj, Kraljice i Majko moja, sve što imam Tvoje je.” Legijski zbor prigodnim pjesmama je pratio čin posvete.

Acies je nastavljen slavljenjem Svete Mise koju je predslavio fra Leopold Palić, OFM . Osvježio je sve poticajnim riječima iz svoje propovijedi, zahvalio na dolasku, pozvao na hrabrost i ustrajnost te na ponovni susret jer on nas jača u zajedništvu. Nakon Svete Mise ostali smo u kratkom druženju uz kolače i sokove.

 

Facebook Comments