Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Križni put automobilima

U subotu 20.ožujka održan je tradicionalni Križni put automobilima Komicija “Gospa snježna” Petrinja.
Već nekoliko godina tijekom korizme se održava ovaj križni put, a svaka postaja bude u jednoj od brojnih župa u kojima djeluje Marijina legija.

Prva postaja je bila u Petrinji ispred župne crkve Sv.Lovre. Nakon kratkih uvodnih riječi predsjednika komicija b.Vlade Sučeca uslijedila je molitva prve postaje križnog puta.

Potom je uslijedio odlazak na sljedeće postaje u Glinu, Viduševac, Gvozd, Vojnić, Šišljavić, Donju Kupčinu, Lasinju, Dvorance, Pisarovinu, Breganu, Dragonožec, Dubranec, Kravarsko.

S početkom u 19 sati misno slavlje u Kravarskom je služio vlč. Siniša Blatarić. Bio je ovo križni put simbolike jer su postaje bile na mjestima koje su jako stradala u razornom potresu 29.prosinca 2020. Od samih župa najviše je stradalo Kravarsko jer je župna crkva potpuno uništena u potresu. Prošlog tjedna su uklonjeni njezini ostaci, a dobra vijest je da se već planira gradnja nove crkve.

Legionari su lijepo primljeni i dočekani u svim župama gdje su ih dočekali domaći legionari i župnici. Svaka postaja je ujedno bila prilika za susret s braćom legionarima nakon dugo vremena.

Facebook Comments