Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Dragi legionari…

Dragi legionari,
U prvom smo tjednu priprave za naš najradosniji blagdan, blagdan Božića. Radosni, zato što smo opet pozvani kao i pred Uskrs da dublje poniremo u otajstva naše vjere, iskoristimo ovo vrijeme topline i ljubavi tako što ćemo dopustiti da se mali Isus rodi u našim srcima, našim štalicama, kao i onih dana u Betlehemu.

Stoga čitajmo naš Priručnik: u prvom tjednu od 41.-58. str.
u drugom tjednu od 78.-87. str.
u trećem tjednu od 88.-101. str.
u četvrtom tjednu od 144.-154. str.
od Božića do blagdana Krštenja Gospodinova od 227.-247. str.
U drugom tjednu došašća na sastanku prezidija pod točkom Proučavanje Priručnika neka bude održana rasprava o svemu pročitanome i tako redom iz tjedna u tjedan. One kurije i prezidiji koji nemaju točku Proučavanje Priručnika neka na sastanku pod duhovnim štivom pročitaju jedan dio, a onda pod razgovorom o duhovnom štivu neka o svemu razgovaraju.

Kroz ovo Božićno vrijeme čitajmo Sveto Pismo. Izdvajamo za sve nas jednu rečenicu iz njega: „Budite savršeni kao što je savršen vaš Otac nebeski.“ Ona nas podsjeća na temeljnu legijsku zbilju, na to da nijedan legionar koji ne teži k savršenstvu neće ustrajati u članstvu.
A savršenost se ocjenjuje u našoj još posvećenijoj suradnji s Marijinim pothvatima, u našem još točnijem prianjanju uz legijski sustav; a ne u davanju zamaha bojažljivosti koju F. Duff naziva smrtonosnim otrovom ljudskih obzira koji svaki rad za duše svodi na puku trivijalnost i svakako ne u oholom razmahivanju vlastitih sposobnosti.

Nažalost zbog trenutnih mjera sastanak Komicija u prosincu neće moći biti održan, a sastanke kurija također bi trebalo otkazati. Sve kurije neka do daljnjega ne planiraju niti održavanje Prosinačkih svečanosti. Ako koja kurija ili prezidij ima pitanja vezano uz rad u trenutnoj situaciji slobodno može kontaktirati službenike Komicija preko s. Monike.

Sretan Božić svima žele vam
Službenici Komicija “Gospa snježna”.

 

Facebook Comments