Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Acies Komicija “Gospa Snježna” Petrinja

Pomalo neobičan, s obzirom na vrijeme i okolnosti održavanja, no u svakom slučaju predivan Acies održan je u subotu 17. listopada 2020. godine u Kravarskom. Domaći prezidij zajedno sa župnikom vlč. Sinišom Blatarićem ugostio je legionare iz cijele Biskupije – Petrinja, Sisak, Kutina, Lasinja, Žažina, Kupčina… Pridržavajući se svih epidemioloških mjera, program je započeo duhovnom obnovom u prostoru župne crkve. Kateheze je pripremio i vodio vlč. Siniša Blatarić, ostavljajući između predavanja vremena za osobno razmišljanje, odmor ili ispovijed i razgovor sa svećenikom. Razmišljali smo o upoznavanju sebe samoga, svojim jedinstvenostima i talentima, prihvaćanju sebe onakvim kakav jesam. U drugoj katehezi velečasni je govoreći o Božjoj milosti istaknuo kako je Bog prilikom krštenja riješio sve moje brige, oslobodio me grijeha, osigurao je moju budućnost. Naglasio je i kako svatko može u svom životu prepoznati posebne milosne trenutke kojima nas Bog poziva da se vratimo k Njemu, da se vratimo na izvor.

Sve su nas posebno dotakla osobna svjedočanstva župnika koja su nam dala mnogo poticaja za razmatranje i međusobni razgovor. Između ostalog, župnik je sudionike potaknuo na osobni razgovor s Gospodinom.

„Budite odvažni, ne bojte se onoga što Bog od vas očekuje! Pouzdajte se da će vam Bog dati milost da izvršite što se od vas očekuje – u zajednici, u župi, u Crkvi.“. Tim riječima župnik je uveo legionare u sam čin posvete. Svečan i dirljiv trenutak osobne posvete Mariji, uz glazbenu pratnju legionarskog zbora, legionarima se posebno utisnuo u srce.

Nakon obnove posvete, zajedno smo izmolili sv. krunicu i pripremili se za sv. misu. Nakon mise ostali smo u kratkom druženju i razgovoru. Nekoliko legionara izdvojilo je župnikovu propovijed u kojoj smo čuli pismo misionara, a koje ističe strah i ljubav kao 2 osnovna čovjekova pokretača. Zaključili smo kako je u ovom milosnom danu, svatko čuo riječ za sebe te dobio potrebno ohrabrenje i snagu za daljnji rad.

S. Jasmina Fran

Facebook Comments