Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Vodstvo Regije posjetilo Komicij Gospa Snježna

U subotu 8. lipnja, na blagdan Bezgrešnog Srca Marijina, održan je 161. sastanak Komicija Gospa Snježna Petrinja. Na sastanku su bili posjetitelji iz vodstva Regije Zagreb. Na sastanku je nazočio duhovnik Regije pater Mihovil Filipović, predsjednica s. Iva Pavković, te blagajnica s. Zrinka Vukić. 

Održana je rasprava na temu: poučljivost. Izvješće o radu podnijele su kurija Sisak sjever, kurija za mladež te prezidij Toranj bjelokosni.  

Pater Filipović je održao nagovor u kojem je govorio o tome kako u apostolatu treba tražiti Božju volju. To je činila Marija, to je činio Frank Duff. U prvim godinama legije, gledajući u globus na svom stolu, uvijek se pitao kako Legiju proširiti u druge zemlje, kako osvojiti cijeli svijet po Mariji za Isusa. “Marija je slušala Božja nadahnuća. Legionari imaju veliku ulogu. Ako Marijina legija negdje stagnira, to je prilika da se raspiri milosni dar Božji. Kad smo davali obećanje dobili smo blagoslov od svećenika. To znači da smo dobili taj autoritet, to je pomazanje da možemo ići u Božje ime jer Bog stoji iza toga.”, rekao je Filipović dodavši kako Apostolat može biti dobar jedino ako ljubim tu osobu kojoj idem. “U mjeri u kojoj budemo služili bezinteresno, slobodno, u toj mjeri će drugi prepoznati Isusa u nama.” 

Pod točkom razno održan je osvrt na nacionalnu završnicu Katoličke malonogometne lige o čemu je izvijestio dopredsjednik Komicija b. Vlado Sučec. Naša momčad je osvojila visoko 4. mjesto, ali prije svega igrači su igrali u vjerskom i sportskom duhu i ostavili dobar dojam.  

Zatim, za tri tjedna nas očekuje 6. Mladifest Hrvatska koji će biti održan u Sisku od 28. – 30.06. Tijekom tri dana sudionici će slušati kateheze koje će držati fra Ante Vučković. Bit će tu nekoliko svjedočanstva. Uz svakodnevno misno slavlje, bit će tijekom Mladifesta svaki dan prilika za sv. Ispovijed. Mladifest će animirati zbor Marijine legije. Koncert će u subotu održati Eho zajednica.  

Najavljena je također molitva krunice za duhovnu i materijalnu obnovu Sisačke biskupije koja će ovaj put biti održana 29. 06. u Sisku. 

Facebook Comments