Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

S.Suzana Horinek izabrana za predsjednicu Komicija Gospa Snježna Petrinja

U subotu 17.veljače održan je 157. sastanak Komicija Gospa Snježna Petrinja. Bio je to značajan sastanak jer se na njemu birao novi predsjednik Komicija Gospa Snježna. Naime, b.Vladi Sučecu je istekao drugi mandat na mjestu predsjednika te Marijini legionari biraju nekog drugog kandidata jer se pojedina funkcija u Marijinoj legiji može obnašati samo dva puta.  

Komicij je za mjesto predsjednice predložio je s.Suzanu Horinek koja je do sada obnašala funkciju dopredsjednice.  Nije bilo drugih prijedloga te je s.Suzana jednoglasno izabrana nakon čega je dobila pljesak prisutnih.  

“Vrijeme je pred nama puno izazova. Dolazi nam pasija, Mladifest i sve naše aktivnosti. Hvala na izboru te se nadam da ćemo i dalje surađivati kao i do sada.”, rekla je s.Suzana.  

Počela je korizma, a legionari su imali raspravu na temu muke i uskrsnuća Isusova. 

U nastavku sastanka alocutio je održao velečasni Damir Ceković koji je govorio o smislu korizmenog odricanja.  

Na kraju sastanka su najavljeni nadolazeći događaji. Križni put autima bit će održan 25.02. I ovog mjeseca bit će održana molitva krunice 29.u mjesecu u 12:19 h ispred crkve stradale u potresu. Na početku ožujka bit će održano klanjanje komicija.  

 

Facebook Comments