Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Prezidij iz Kravarskog obilježio osam godina djelovanja

Na samu uočnicu pedesetnice, blagdana Duhova, osmu godinu djelovanja obilježio je prezidij Kraljica apostola u Kravarskom.  

Na sastanku su se, uz župnika Sinišu Blatarića i redovitih šest članova prezidija, okupili molitveni članovi od kojih novo dvoje dolazi iz Sesvetskog Kraljevca, te legionari iz Petrinje. 

Tijekom sastanka osvrnuli smo se na tijek nastanka prezidija te smo čestitali braći i sestrama na ustrajnosti u kušnjama koje su zadesile prezidij. Bilo je tu i teških trenutaka, prije nekoliko godina, kada je na sastanke dolazimo salo troje članova. U tom smislu je s.Mara posvjedočila kako je župnik prije pandemije 2019., u svom nagovoru, rekao kako želi da prezidij za 400-i sastanak ima duplo više članova. Upravo to se i ostvarilo! Danas prezidij ima šest aktivnih članova. 

Nakon sastanka smo razgovarali sa župnikom Blatarićem koji ističe važnost Marijine legije za život župe: 

Svjedočanstvo je u crkvi nakon misnog slavlja imala s.Mara koja je govorila i povijesti prezidija te o apostolatima.  

 

Nakon sastanka, a prije župnog Duhovskog bdijenja u kojem su sudjelovali članovi, okupljeni su se družili uz slavljenički stol na kojem su se našli ukusni domaći proizvodi koje s ljubavlju uvijek pripreme braća i sestre iz Kravarskog.

 

Facebook Comments