Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Obilježeno 100 godina Marijine legije

Marijina legija, zajednica osnovana 1921. godine obilježila je ove 2021. godine 100 godina postojanja. Tim povodom Komicij Gospa snježna je organizirao misna slavlja u mjestu Sisku, Glini, Petrinji i Lasinji.

Središnje misno slavlje je bilo je 9.rujna u crkvi sv.Lovre u Petrinji. Misno slavlje predvodio je župnik Josip Samaržija. U koncelebraciji su bili kancelar Janko Lulić, povjerenik za pastoral crkvenih pokreta, zajednica i udruga Krešimir Bulić, velečasni Ivan Faletar iz Sunje, velečasni Mario Passerini iz Kutine, velečasni Ivica Mađer iz Gline te velečasni Marijan Štingl iz Volodera.

Propovijedao je trajni đakon Vjekoslav Uvalić. U propovijedi je potaknuo legionare da i dalje služe kroz legionarsku duhovnost odanosti Isusu preko Marije. „Traži se ljubav u svijetu, ljubav u narodu. Ona je jako u našem narodu opala. Tome smo svi mi svjedoci. Danas molimo Gospodina da nas nauči da ljubimo svoje neprijatelje. Zamislimo Mariju kako stoji pored ovog raspela i trpi svu bol na svijetu zbog Sina na križu, a da nijednom neprijatelju nije zamjerila. Tako mi trebamo slijediti Mariju, moliti, biti ponizan, poslušan, predan, biti onaj koji će se u pravom smislu riječi darovati Mariji. Sv.Ivan Pavao II kaže Totus tuus. Kako se on predao, to je svima nama škola.“, rekao je uz ostalo u svojoj propovijedi trajni đakon Uvalić.

Misu je pjesmom uveličao Legijski zbor. Nakon misnog slavlja je održano kratko druženje.

Facebook Comments