Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Biciklijada “U susret Mariji svibanjskoj Kraljici” u Svetište Majke Božje Gorske.

U subotu 08. Svibnja održana je biciklijada pod nazivom “U susret Mariji svibanjskoj Kraljici”. Cilj je bio u ovom mjesecu svibnju, Marijinom mjesecu hodočastiti u Svetište Majke Božje Gorske, Majke naših stradanja u Gore.

Hodočašće je održano biciklima i to preko Banovine ranjene potresom. Krenuli smo iz Petrinje preko Hrastovice, Hrvatskog Čuntića, Gornje Bačuge, Peckog, Strašnika do Gora. Kraj svake crkve, kapelice, raspela ili mjesnog križa zastali smo kratko te se pomoli za duhovnu i materijalnu obnovu Banovine, pa nastavili dalje. Došavši u Gore uputili smo se u potresom oštećenu crkvu gdje smo se također zajedno pomolili, ostali par trenutaka u šutnji i meditaciji. Malo smo i razgledali oštećenja na crkvi, kratko porazgovarali, fotografirali se te potom uputili u Mokrice na roštilj i predah.

Bicikliralo je 8 mladih ljudi, bilo je viceva, smijeha, brda, dolina, asfalta, kamenja, vode, blata, šuma, ali i napora i znoja. Već se postavilo pitanje za sljedeću godinu hoćemo li istu rutu vozili ili naći novu, tako da možda ova vožnja i molitva po ranjenoj Banovini postane tradicija.

Više fotografija

Facebook Comments