Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Legionarsko obećanje p. Artura

U ponedjeljak na blagdan Majke Božje Bistričke, 13.07.2020. u Kutini je bilo posebno svečano. Održan je zajednički sastanak dvaju prezidija Gospa Snježna i Bezgrešno začeće, a bila je i jedna predstavnica prezidija za mlade Marija Kraljica srdaca.

Zbog epidemiološke situacije u Kutini koja je zadnjih dana bila lošija nego drugdje, u dogovoru s Komicijem odlučili smo da se sastanak održi bez gostiju, tako da nismo imali predstavnike kurije niti Komicija. To nas nije spriječilo da se sastanak održi u jednom vedrom ozračju uz puno smijeha. Nakon izmoljene Catenae svi smo ostali stajati, a p. Artur je pristupio oltaru i izrekao svoje obećanje Duhu svetom. S obzirom na to da nismo imali drugog svećenika morao je sam održati allocutio.


Osvrnuo se s evanđelje po Mateju u kojem Isus govori da nije došao donijeti mir, nego mač. P. Artur pojasnio je da se to u kući događa kada svi ne živimo u ljubavi s Isusom Kristom. Ako svi u kući ne pripadamo Isusu. Ako jedna osoba vjeruje u Isusa, ona ne donosi taj mač, ona donosi ljubav, ali svi koji ne vjeruju u Isusa donose taj mač. Bore se protiv te ljubavi. I zato Isus kaže da ako netko ljubi oca ili majku više nego Njega, taj donosi taj mač u svoju obitelj. Jer Isus donosi ljubav, ali zbog njega nas neki mrze. Čovjek koji ne ljubi Isusa ne može nositi križ, ne može ga uzeti. Njemu je bolje uzeti mač i udariti taj križ da ga uništi. Bježi od križa bježi od ljubavi. Svima nama je putokaz Marija. Marija po legionaru želi ljubiti svoga sina i brinuti o njemu. Drugi čovjek je Isus Krist. Ljubav su naši apostolati. Isus nas poziva da više ljubimo. Kad ljubav raste? Kad ga primimo i otvorimo mu se.


Nakon podjele apostolata ostali smo u ugodnom druženju uz čak dvije izvrsne torte, lubenicu i ostale slastice… Nakon desetak minuta opuštenog druženja uz iće i piće uslijedio je prigodni program koji su p. Arturu zajednički pripremili b. Saša i s. Klara. Zanimljiv duo izvrsno je odradio svoj posao te smo zaista svi uživali. Odsvirali su i otpjevali nekoliko pjesama: Dubine, Zdravo Kraljice Mira, Hallelujah, Gledaj on te gleda i Jeshua.


p. Artur podijelio je s nama svoj dojam s obećanja:
Za vrijeme obećanja srce mi je jako kucalo. Mislio sam da će biti lagano, ali ipak nije bilo. Kad klekneš pred Majkom znaš da se uvijek digneš malo jači i da ona sve može okrenuti na bolje. Zahvaljujem joj za sve milosti, a iskreno zahvaljujem i svima vama jer da nije bilo svih vas ne bi bilo ni ovog današnjeg dana. Teško je bez majke. Ona se brine za tebe i rješava tvoje probleme kao svaka majka. Majka uvijek ide zadnja spavati. Uvijek se sjećam što je govorio Padre Pio. Borio se s Đavlom, a nakon svake borbe je osjećao kako mu je Majka Božja popravljala jastuk da može mirno i lijepo spavati. Tako je vjerujem uz vas i u vašem životu, vašoj svakodnevnoj borbi. Ispravlja nam jastuk, da nam sljedeći dan bude bolji, da možemo raditi u ime Krista i Majke za Božje Kraljevstvo. Velika je potreba da djelujemo preko nje i dovedemo sve te duše Isusu Kristu našem Spasitelju. Svima vama hvala što ste ovdje, što ste došli. Ispričavam se ako sam nekoga povrijedio, ako nisam imao dovoljno vremena za sve vas, negdje sam možda i pogriješio, to je normalno. Sve u svemu super ste mi!


Barica Begović Matošković

Više fotografija

Facebook Comments