Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Acies kurije “Kraljica mučenika”, Sisak

Na svetkovinu Blagovijesti ili ti Navještenja Gospodinovog u Prelošćici je bilo posebno svečano. Naime, legionari kurije Kraljica mučenika Sisak tamo su održali svoje godišnje okupljanje Acies i obnovili posvetu Nebeskoj Kraljici.

Svečanost je započela u 18:15 h uvodnim pozdravom predsjednice kurije s. Dijane Šrut, a zatim su se začuli zvuci gitare b. Saše koji je taj dan bio posebno nadahnut i uživljen u svaku notu, ali i svaku Zdravomariju. Pjesmom su ga pratili legionari iz prezidija Gospa Snježna Kutina koji su se za tu prigodu posebno pripremali. Pjevali su između desetica krunice te za vrijeme osobne posvete koja je bila nakon nagovora vlč. Tomislava Kolara. Tu pred Majkom svaki legionar je na čas zastao i izlio majci svoju nutrinu. Za to vrijeme duhovnik kurije vlč. Ivan Faletar marljivo je ispovijedao. U goste nam je došao župni zbor iz Ilove kojeg vodi Tomislav Brajdić. Oni su pjesmom animirali sv. Misu. Nakon sv. Mise svi prisutni imali su prigodu pri izlasku iz crkvu uzeti jedan poklončić kojeg su izradili legionari iz Kutine koji su se tom prigodom okupljali tri večeri za redom i pripremali iznenađenje braći i sestrama koji dođu na Acies.

Nakon službenog dijela koji je bio u crkvi sv. Mihaela svi smo bili pozvani nastaviti druženje i zagrijati promrzle udove u pastoralnom centru. Tamo su nas dočekali kolači, grickalice, sokovi, kava… Ugodno smo se družili s braćom i sestrama legionarima iz Naselja, Sunje, Siska, Crnca te gostima iz Petrinje.

Tekst/Foto: s.Barica Begović Matošković

Facebook Comments