Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Legionarska obećanja u Hrvatskoj Kostajnici

U Hrvatskoj Kostajnici 27.11.2019. dvoje legionara iz prezdija “Zvijezda jutarnja” rekli su svoje DA legionarskim obećanjem Duhu Svetomu. Obećanje su dali s. Kata i b. Anđelko.

Svečani blagoslov udijelio im je fra Stjepan Jambrošić koji je održao i allocutio. U allocutiu je izrečeno sljedeće: “Dobro je prisjetiti se prošlosti kako bi znali što napraviti u budućnosti. Prisjećanje Isusove muke nije samo prisjećanje prošlosti. Stoga naše slavljenje sakramenta nije nostalgično prisjećanje nego otajstveno Spasiteljsko djelo. Sve ono što čujemo o Gospodinu i od Gospodina treba provoditi u djelo kako bi u budućnosti bili zajedno s Gospodinom. Kršćani trebaju biti promjena u svijetu. Trebali bi prenositi ljubav koju svi traže, propovijedati istinu koji mnogi žele zatrti, i tako stići u vječnu domovinu. Danas i sada smo pozvani biti kršćani. Ne trebamo se bojati, glas Božji prepoznat ćemo samo ako živimo danas. I mi smo danas svjedoci jednog događaja kojim će s. Kata i b. Anđelko reći svoj da kako bi nama bili svjedoci i kako bi ostvarili Isusove riječi: “Idete po svem svijetu i propovijedajte evanđelje!”.

Kako bi svojim prisustvom dali podršku došli su legionari iz Petrinje i Kukuruzara te prijatelji s. Kate i b. Anđelka. Nakon sastanka ostalo se u opuštenom druženju kako bi zajedničkim druženjem proslavili obećanje.

Facebook Comments