Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Molitveni susret posvećen promicanju beatifikacije sluge Božjega Franka Duffa

 

Dana 8. 5. 2019. u Pastoralnom centru župe sv. Lovre u Petrinji u 19: 30 održan je prvi molitveni susret posvećen promicanju beatifikacije sluge Božjega Franka Duffa, utemeljitelja Marijine legije.

Susret je organizirala kurija ”Gospa fatimska” na poticaj i ideju predsjednice te kurije s. Ive Kovač. Ovako se sve odvijalo: najprije je izmoljena krunica s uvodnim molitvama iz Tesere. Nakon toga je s. Ivana Dobranić pročitala tekst o životu Franka Duffa pripremljen prema knjizi Život za Krista. Slijedio je razgovor o pročitanome na što su se mnogi legionari rado osvrnuli. Drugi dio susreta slijedio je nakon molitve Catenae. S. Mateja Iđaković pripremila je bookmarkere i pitanja o pročitanom tekstu. Bilo je 5 grupa, a grupa koja je odgovorila na najviše pitanja dobila je i slatku nagradu. Na susret su se odazvali i legionari iz Viduševca.

Na kraju susreta je izmoljena Molitva za proglašenje Franka Duffa blaženim, a nakana je svima ovaj put bila jednaka- da Mladifest koji se organizira Viduševcu bude uspješan.

Tekst: s.Ivana Dobranić

 

Facebook Comments