Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Volontiranje u Dublinu

IMG-20170619-WA0009

Već treću godinu za redom s. Mateja i s. Monika, legionarke iz Komicija Gospa snježna, Petrinja, tijekom ljetnih mjeseci volontiraju u legijskom hostelu Regina Coeli u Dublinu. Ove godine za rad s beskućnicima izdvojile su dva mjeseca te se trenutno nalaze na polovici svoga boravka u Irskoj. Ovih dana nestrpljivo očekuju dolazak prvoga muškoga legionara iz Hrvatske b. Ivana, koji će volontirati u muškom hostelu Morning Star koji također vode legionari.

                Oba hostela i muški i ženski vodi Marijina legija te u njemu rade legionari kojima je rad u hostelu tjedni apostolat. Naše legionarke u hostelu rade pet dana tjedno od 7.30 do 17.30, a u njihov radni dan uključena je sv. Misa, zajednički ručak, posluživanje doručka, čišćenje prostora gdje žive beskućnici, pranje rublja te ostali poslovi bez kojih hostel ne bi mogao funkcionirati. Tijekom boravka u Dublinu s. Mateja i s. Monika odlaze na tjedne sastanke prezidija Regina Coeli koji upravlja hostelom te na njemu daju svoj izvještaje.

                Osim što rade u hostelu ove godine sudjelovale su i na različitim legijskim događanjima, a neka od njih su: godišnja komemoracija u spomen na Franka Duffa koja je održana na Glasnevill groblju, sudjelovale su na molitvenom sastanku u kući Franka Duffa, na sastanku kurije Presentata… Sudjelovanje na svim događanjima koja se održavaju u samom središtu Marijine legije pomoglo im je da više nauče o zajednici kojoj pripadaju te načinu na koji ona funkcionira.

                Budući da je Legija u Sisačkoj biskupiji odlukom Koncilija Marijine legije sada direktno pripojena Konciliju sestre su se sastale i sa s. Sile NiChochlain, korespodenticom našega vijeća. U razgovoru s. Sile je podržala rad legionara u Biskupiji te svojim riječima ohrabrila za daljnji rad. Na sastanku je također bilo govora o važnim temama bitnima za rad Komicija u budućnosti.

                U nedjelju 18. lipnja sudjelovale su i na sastanku Koncilija na kojem je dan izvještaj i o radu našega Komicija. Na sastanku je održan i izbor za novoga predsjednika Koncilija te je na prvi mandat izabrana s. Mary Murphy, a s. Sile NiChochlain službeno je imenovana korespodenticom za Komicij Petrinja.

IMG-20170619-WA0013

IMG-20170619-WA0001

s. Monika Radošević 

Facebook Comments