Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Križ put autima Sisačkom biskupijom

U nedjelju 1. ožujka na prvu korizmenu nedjelju krenuli su legionari Sisačke biskupije na drugi po redu križni put autima.

Sv. Križ, Sisak

Krenuli su iz Petrinje u 6:45h gdje je njih 18 izmolilo prvu postaju. Na putu su im se priključili i legionar iz Kutine te jedan dio iz Siska. Nakon Petrinje susreli su se s legionarima iz Siska- sv. Križ gdje ih je dočekao i župnik. Slijedile su postaje u Žažini pa Ivanić Gradu gdje su ostali i na Sv.Misi koju je imao vlč. Branko Koretić.

Sv. Petar apostol, Ivanić Grad

Iza toga auti su se uputili u Veliku Ludinu pa Kutinu, Voloder, Popovaču, Stružec, Komarevo, Sunju, Hrvatsku Kostajnicu, Kukuruzare i na kraju opet Petrinju. Na svakoj postaji dočekani su s postajom križnog puta koju su pripremili tamošnji legionari i nakon toga druženjem uz hranu i piće. Cilj je bio što bolje upoznati mjesta u kojima djeluje Marijina legija, druženje s legionarima te na zanimljiv način zakoračiti u prvi tjedan korizme razmatrajući Kristovu muku i smrt.

Sv. Nikola biskup, Hrvatska Kostajnica

Sve je proteklo u veselom raspoloženju uz istinsku radost svih sudionika. U Petrinji se izmolila 14. postaja s mjesta otkud se ikrenulo. Dočekani su od par petrinjskih legionara i nakon molitve krenuli svojim kućama ispunjeni novim iskustvom.

Tekst: s. Ivana Dobranić

Foto: b. Marko Božinović / s. Darija Jajčević

Facebook Comments