Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Prezidij iz Kravarskog proslavio četvrti rođendan


Prezidij Kraljica apostola iz Kravarskog proslavio je četvrtu obljetnicu u nedjelju 26.svibnja. Prije svete mise legionari su vodili molitvu krunice s molitvom tesere koja je bila podijeljena vjernicima.

Župnik Siniša Blatarić je u svojoj propovijedi govorio o Isusovoj riječi koja nas poziva na međusobnu ljubav braće i sestara. Isus želi da se Njegovi učenici međusobno ljube kao što je On njih ljubio.

Župnik je u svojoj propovijedi rekao kako prezidij iz Kravarskog slavi četvrti rođendan. Iako ih je samo troje, puno toga rade za župu. Župnik je pozvao i druge župljane da se uključe u rad Marijine legije. Na kraju propovijedi je župnik citirao Priručnik Marijine legije i misli kardinala Newmana.

Nakon misnog slavlja više o radu prezidija je okupljenim vjernicima rekla predsjednica prezidija s.Mara. Potom smo svima predstavili nadolazeći 1.Mladifest Hrvatska u Viduševcu te ih pozvali da sudjeluju. Uslijedilo je neformalno druženje. Članovi prezidija su zajedno sa župnikom u župnom dvoru priredili ručak na kojeg se odazvalo pedesetak župljana koji su kroz razgovor saznali više od Marijinoj legiji i nadolazećem Mladifestu, a nekolicina njih je rekla kako će obavezano doći u Viduševac.

Facebook Comments