Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

U Petrinji izveden scenski prikaz Pasija


U Petrinji smo u gradskom parku na Cvjetnicu ispred crkve sv.Lovre izveli scenski prikaz Pasije.   Tekst za Pasiju je napisao vjeroučitelj Vlado Sučec predsjednik Komicija Gospa Snježna, a ove godine prikaz nosi naziv „Primjer sam vam dao…“ U ovogodišnjem prikazu Isusove muke, smrti i uskrsnuća naglasak je stavljen na Isusove kušnje u pustinji. Prikazane su sve tri kušnje koje Isus pobjeđuje i daje nam primjer kako da ih mi pobijedimo u svom životu.

Isusa ove godine uprizoruje Bruno Marjanović, a Mariju njegova mama Štefica Marjanović. Nakon prizora prigodno se obratio kapelan Hrvoje Zovko.

“Kada netko napravi korak više za nas onda nam ti trenuci puno znače. Večeras bih htio reći da je najveću ljubav za tebe učinio Gospodin na križu, gdje je učinio nešto neočekivano, napravio korak više, napravio nešto što nije trebao, ali smo ti i ja trebali. To je najveća ljubav ikad ispričana. Zajednica Marijine legije je učinila večeras nešto što nije trebala. Učinili su korak više. Takve stvari naše živote čine lijepima. Sada je na tebi i meni da jedni za druge činimo korak više kao što je naš Gospodin učinio. Primjer nam je dao da i mi činimo tako.“, rekao je Zovko.

Dojmovi publike

Publika je nakon prikaza bila puna dojmova:

„Super, priprema je dobra, ugodna atmosfera, Petrinja je najbolji grad.“

„Sve je bilo super, odlično, kako treba.“

„Ja i žena smo drugi puta ovdje. Odlično je prošle godine i sada. Ove godine je još ljepše.“, samo su neki od dojmova.

Pasija je ove godine izvedena 7.travnja u Općini Dubrava te će također, scenski prikaz biti ove godine izveden i na Veliki petak u Dugom Selu na poziv tamošnjih braniteljskih udruga koje ovo gostovanje organiziraju zajedno s Gradom Dugo Selo.

Facebook Comments