Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Održan 99.sastanak Komicija Gospa Snježna

20180811_200557Komicij

U subotu 11.kolovoza u Pastoralnom centru župe sv. Lovro u Petrinji održan je 99. sastanak Komicija Gospa Snježna Petrinja.

Rasprava na temu bila je Legija u životu legionara. Predsjednik Komicija b. Vlado Sučec je za uvod u razgovor pročitao misli Edel Quinn koje je zapisala prije kraja svog života. Legionari su se javljali i govorili svoja iskustva.

Izvješće o radu kurije za mladež pročitao je b.Marko Božinović. Izdvojit ćemo kako su mladi organizirali trodnevni Kanafest u Viduševcu na kojem je sudjelovalo dvadesetak mladih. Uz svakodnevnu svetu misu i klanjanje tu su bili i zabavni sadržaji poput igara za mlade te kratkih tematskih igrokaza. Odazvali su se i mladi koji nisu u Marijinoj Legiji. 

Nagovor je održao b. Vlado Sučec. Izvješće o radu podnio je nakon alokucije prezidij Gospa od suza Petrinja.

Pod točkom razno najavljen je posjet kuriji Lasinja za kojeg su zaduženi prezidiji Djevica vjerina i Gospa od suza.

20180811_200542komicij

b.Vlado je potaknuo legionare da u što većem broju sudjeluju kako na trodnevnoj pripremi za blagdan Velike Gospe, tako i na svečanom misnom slavlju kojeg će na sam blagdan u svetištku Majke naših stradanja predoviti sisački biskup mons.Vlado Košić. Također, b.Vlado je potaknuo legionare da sudjeluju u biskupijskom hodočašću u Mariju Bistricu koje će biti održano u subotu 18.kolovoza.

S.Monika je dala svoje svjedočanstvo o još jednom boravku u Dublinu gdje je  mjesec i pol dana volontirala u hostelu za žene. Bila je i na sastanku Koncilija. Dojmilo ju se čitanje zapisnika na Konciliju gdje se čitaju izvještaji iz vijeća iz čitavog svijeta. Iz izvještaja Komicija Gospa Snježna Petrinja je izdvojen podatak kako je scenski prikaz Pasiju, kojeg smo ove godine izveli u Petrinji i Viduševcu, pogledalo više od dvije tisuće ljudi 

Legijsko klanjanje Komicija će biti održano u srijedu 29.kolovoza s početkom u 19 sati i 30 minuta u župnoj crkvi sv.Juraja u Maloj Gorici.

Najavljena je i obilježba 100.sastanka Komicija koji pada na blagdan Male Gospe u nedjelju 8.rujna. Detalji programa će biti javljeni, a 100. sastanak Komicija će biti održan s početkom u 19 sati i 40 minuta u Pastoralnom centru u Petrinji.

Facebook Comments