Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Izvještaj s Koncilija

 

Dublin 2015 (45)

U nedjelju 9.travnja dobili smo izvještaj iz Koncilija Marijine legije u Dublinu:

Dragi legionari,                                                                              

Pozdrav iz Koncilija. Neke zanimljivosti sa sastanka Koncilija u ožujku:

Novi Zeland – redovito posjećuju svoje pomoćne članove i organiziraju godišnju svečanost za njih. Dva prezidija u Američkoj Samoi posjećuju domove, promiču krunicu i vode Katoličku videoteku za posuđivanje filmova.  Solomonski otoci – Biskup je prisustvovao svečanosti kojom je obilježeno uzdizanje Komicija. Istočni Timor – dva legionara provela su tamo deset dana kako bi pomogli oko širenja, sada postoje dvije kurije s 212 legionara. Komicij na Fidžiju ima kuriju za mlade i tri odrasle kurije. 24 legionara dolazi na novi muški prezidij. Nova Kaledonija ima jaku prisutnost Legije sa šest prezidija za mladež i deset kurija za odrasle.  Plemena se podučavaju u vjeri u svojim selima, puno se radi za mlade. U gradu Hobart u Tasmaniji obavlja se rad kontakt s mnoštvom s kolicima s knjigama u šoping centrima. Filipini – u regiji Zapadni Visayas legionari su pripremili devet parova da pristupe sakramentu braka. Jedan par koji je živio zajedno 24 godine  također je pripremljen za brak, muž koji je bio Baptist postao je Katolik. Majku koja se odlučila vratiti prakticiranju vjere u tome je slijedilo i njeno sedmero djece. U Manili organizirana je konferencija za mlade na kojoj se raspravljalo o temi vršnjačkog pritiska. U ranim satima pristupalo se ljudima koji rade kasno i neki su pristupili sakramentu ispovijedi u 3 ujutro.

 

Irska – posjećene su skupine prvopričesnika te im je ispričana priča o čudotvornoj medaljici i medaljice su ponuđene svim učenicima i učiteljima. O temi zloupotrebe alkohola i korištenje druga razgovaralo se sa skupinama krizmanika te je svima ponuđeno članstvo u udruzi za potpuno uzdržavanje od alkohola. Jedan kurija unovačila je 22 pomoćna člana kroz svoju župnu knjižnicu. Druga kurija posjetila je preko 1000 domova u svojoj župi i provjerila svojih 414 pomoćnih članova. Prezidij od 10 muškaraca u Hostelu Morning Star uz svoje dužnosti u hostelu organizira i radionicu za muškarce gdje se iskorištavaju talenti stanara, primjerice stolarstvo, slikarstvo, glazba itd. Također organiziraju i izlete na zanimljiva mjesta.

 

Ekvador izvješćuje o obraćenju jednoga evangelika i oporavku jednog ovisnika o drogi.   Mnogo exploratia dominicalis je provedeno u Venezueli. Održali su sastanak sa svojima sjemeništarcima. Traže se molitve za ovu zemlju koja trenutno prolazi kroz teško razdoblje. Čile privlači mnoge migrante  što je dovelo do povećanja aktivnog članstva. Pripremni tečaj je dogovoren za one koji namjeravaju posjećivati zatvore. Bolivija – kontaktira se i pomaže djeci koja rade na ulici (lašte cipele). Taj rad započeo je Alfie Lambe kada je tamo bio kao poslanik. Misije su organizirane za Nacionalnu vojsku – 400 mladića koji služe vojni rok primilo je sakrament potvrde.  Paragvaj – posjećuje se obitelji, zatvore i bolnice. Obitelji se posvećuju Presvetom srcu Isusovom i provode se brojne kateheze.

 

Koncilij je počeo s planovima za stogodišnjicu Marijine legije za razdoblje od 3-12. ujna 2021. Obilasci, hodočašća, izložbe, školska natjecanja i još toga je u planu. Legionari i ostali koji imaju darove u području novih tehnologija zamoljeni su da podjele svoje talente. Organizirat će se Mise za otvaranje i zatvaranje toga događaja.

 

S početkom Svetoga tjedna ulazimo u prekrasno Uskrsno vrijeme. Vrijeme milosti za nas legionare je u susretima s drugima. Većina legionara će održati i svoje svečanosti Aciesa u kojima posvećujemo sami sebe našoj Presvetoj Majci u godini koja je pred nama.

Iz Koncilija šaljemo vam svoje tople pozdrave.

Iskreno,

Sile Ni Chochlain.

Facebook Comments