Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Hodočašće u Međugorje od 15.-17.11.2019.

Od petka 15. do nedjelje 17.studenoga održano je hodočašće u Međugorje u organizaciji Komicija Gospa Snježna.

Uz legionare iz Petrinje odazvali su se i župljani iz Petrinje, ali i okolnih župa.

Po dolasku u Međugorje uslijedio je odlazak na Podbrdo uz molitvu krunice i razmatranja uz postaje koje je imao predsjednik Komicija b.Vlado Sučec.

Uslijedilo je slobodno vrijeme do ručka. Nakon ručka preporučeno je iskoristiti vrijeme za molitvu i razmatranje. U 16h sati su hodočasnici imali iznenađenje. Nazočili smo katehezi koju je predvodio međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Ispovijed, molitva, krunice, misno slavlje i klanjanje su zaokružili dan. Naravno, našli smo i vremena za bodrenje Hrvatske nogometne reprezentacije u srazu protiv Slovačke.

Nakon ranog doručka (u 6:20h) u nedjelju, uslijedio je odlazak na misno slavlje u 7h te odlazak na Križevac gdje smo obavili pobožnost Križnog puta. Razmatranje je na svakoj postaji imao b.Vlado.

Ostatak vremena do polaska kući su legionari iskoristili za samoću, molitvu i razmatranje.

Tijekom povratka kući b.Vlado je pozvao da tko god želi na mikrofon kaže svoj dojam s hodočašća. Obogatilo nas je zaista čuti kako su hodočašće doživjeli pogotovo oni koji su s nama bili prvi put u Međugorju od kojih je većina izrazila želju ići i sljedeći put kad se bude organiziralo ovakvo hodočašće.

Foto: Marko Božinović, Robert Rakarić, Marin Fran

Facebook Comments