Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Marijini legionari se u Petrinji priključili 5.zavjetnom hodočašću Marijanski zavjet za Domovinu

Od 8.lipnja do 21.kolovoza traje ovogodišnje 5.zavjetno hodočašće za Domovinu. Hodočasnička ruta je u petak 12.srpnja prošla kroz Petrinju, Gore, Glinu i Viduševac.

Marijini legionari iz Petrinje su se hodočasnicima priključili u petak. Među petrinjskim legionarima bila je s.Ines Rakarić koja svjedoči:

Hodočasnici se fotografirali u Svetištu Majke naših stradanja u Gori

„Ujutro u 7 sati okupili smo se ispred crkve sv. Lovre… Upoznali smo se, otišli na blagoslov u crkvu i krenuli… Put Petrinja – Gora nije bio problem, to je svake godine hodočasnička ruta za Veliku Gospu… Ali odlučila sam se za korak dalje Viduševac… Nastavljamo dalje vlč. Marijan ja i Marijini zavjetni hodočasnici njih je 5 koji su krenuli iz Pakraca i idu prema Udbini… Hodajući s njima osjećaj je bio poseban… Biti dio nečega tako velikog neopisiv je… Upoznati ljude, čuti njihovu priču i želje za našu Domovinu bilo je nadahnjujuće za mene… Sve žuljeve i bol u nogama ne bi mijenjala za ovo ispunjenje koje sam osjećala na kraju rute… Išla sam do Gline, a onda dočekala dečke na cilju…taj dan prijeđeno je 25 km… Ali ispunjenje koje sam dobila na hodočašću je neopisivo..“

Fotografija s puta

Foto: s.Ines Rakarić i vlč.Marijan Štingl

Facebook Comments