Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Prosinačka svečanost kurije “Kraljica mučenika” – Sisak održana je u Kutini

Prosinačka svečanost naše kurije “Kraljica mučenika” Sisak, održana je 10.12.2018. u Kutini u župnoj crkvi Gospe Snježne.

Kako je ujedno bio deseti u mjesecu kada imamo sat klanjanja prije sv. Mise župnik vlč. Dragutin izišao nam je ususret tako što je klanjanje trajalo pola sata, a nakon toga smo u crkvi molili uvodne molitve i sv. krunicu. Uslijedila je sv. Misa, a cijelo to vrijeme bila je i prilika za sv. ispovijed. Duhovno osnaženi nakon sv. Mise preselili smo u pastoralni centar gdje nas je pozdravila predsjednica s. Dijana. Zahvalila je domaćim legionarima na organizaciji te smo uz bogat stol i ugodan razgovor jedni s drugima okrijepili i svoja tijela. Stvarala su se nova poznanstva i prijateljstva te produbljivala ona već postojeća. Nakon otprilike pola sata izmolili smo Catenae-u i završne molitve, a vlč. Dragutin održao je prigodan nagovor. Nakon nagovora s. Monika i s. Iva prikazale su kratku prezentaciju o ML u svijetu, ali i u našoj biskupiji.

B. Saša se zatim prihvatio gitare, a vlč. Dragutin viceva pa smo naizmjenice pjevali, a naizmjenice se grohotom smijali. Kući smo otišli obogaćeni i osnaže

Tekst: s.Barica Begović Matošković

Foto: s.Suzana Horinek

 

Facebook Comments