Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Križni put autima

 

 

Članovi Komicija Marijine legije Petrinja organizirali su pobožnost Križnoga puta po mjestima u kojima djeluje zajednica, legionari su od mjesta do mjesta putovali automobilima, a ruta je bila duga 200 km. Križni put održan je 4. studenoga, a sudjelovalo je više od 100 aktivnih i pomoćnih članova Marijine legije te ostalih vjernika.  

Pobožnost križnoga puta započela je u 7.00 u župi sv. Lovre u Petrinji gdje se okupilo tridesetak legionara iz Petrinje, ispred crkve su izmolili prvu postaju i krenuli na cjelodnevno putovanje. U svakoj od 14 župa koje su posjetili izmolili su po jednu postaju križnoga puta, a posjetili su mjesta: Mala Gorica, Sisak, Crnac, Preloščica, Odra, Sela, Lekenik, Kravarsko, Dubranec, Jamnica Pisarovinska, Lasinja, Gvozd, Glina i Gornji Viduševac. Pobožnost križnoga puta završila je moljenjem završne molitve u župi Gornji Viduševac u 20.30.

U svakoj župi legionari su bili srdačno dočekani, a u većini mjesta moljenju postaje križnoga puta priključio se i župnik. Nakon molitve legionari su ostajali u razgovoru i druženju, a domaćini župa su se pobrinuli i za okrepu onima koji su cijeli dan putovali od mjesta do mjesta. Cijela ruta križnoga puta bila je duga oko 200 km, a postaje su bile raspoređene po čitavoj Sisačkoj biskupiji. Dvadeset i četiri legionara sudjelovala su na svim postajama, a neki legionari su se, po svojim mogućnostima, pridružili na djelu puta odnosno sudjelovali su na nekoliko postaja.

Moljenjem pobožnosti križnoga puta legionari su se međusobno susreli i njegovali zajedništvo u molitvi i druženju.  Svi sudionici bili su izuzetno zadovoljni cjelodnevnim programom, posebno jer su se imali prilike susresti s legionarima iz međusobno udaljenih mjesta. Predloženo je da se ovakav križni put organizira i sljedeće godine te da postane tradicija.

 

Tekst: Monika Radošević

Foto: Marko Božinović

Facebook Comments