Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Održan 102.sastanak komicija Gospa Snježna

20181103_195109ww

U subotu 3.studenog održan je 102.sastanak prezidija Gospa Snježna Petrinja. Nakon Duhovnog štiva iz poglavlja Unutarnji život legionara iz Priručnika Marijine legije pročitan je zapisnik s prošlog sastanka.

S.Monika je pročitala pismo od dopisnice za naš Komicij s.Shile iz Dublina u kojem su bile brojne vijesti iz Koncilija, upute za rad i savjeti za organizaciju nadolazećih Prosinačkih svečanosti.

 20181103_195117ww

Rasprava je bila na temu križnog puta. U uvodu je b.Vlado potaknuo legionare da mole ovu pobožnost. Uz razmjenu iskustava legionari su razgovarali i o pobožnosti Križnog puta automobilima koja će se po prvi puta u našem Komiciju održati u nedjelju 4.studenog. Zamisao b.Vlade je da svaka od četranaest postaja bude u župi gdje djeluje Marijina legija.

 Izvješće o radu podnio je prezidij Pomoćnica kršćana, a b.Željko je kroz svoje duhovite dosjetke nasmijao sve prisutne.

Nakon catene i alokucije izvješće o radu je podnijela kurija za mladež. Mladi su pohvaljeni zbog organizacije brojnih aktivnosti koje su privukle veliki broj mladih koji nisu u Legiji te njihovih roditelja. Pod točkom širenje Marijine legije je dan izvještaj s tekućih predstavljanja i širenja. B.Vlado je potaknuo legionare da se uključe u širenja što je vrijedna žrtva.

20181103_202028ww

 Pod točkom razno za srijedu 7.studeni s početkom u 18.sati najavljeno je misno slavlje povodom godišnjice smrti Sluge Božjega F.Duffa u crkvi sv.Kvirina u Sisku. Misno slavlje će predvoditi sisački biskup Vlado Košić.

Duhovne vježbe kurije Lasinja bit će od 9-11.studenog u Lasinji.

20181103_195121ww

Hodočašće Komicija u Aljmaš i Osijek bit će održano 17.studenog. Susret zajednica,  pokreta i udruga u Sisku bit će održan 25.studenog. Prosinačka svečanost za prezidije priključene Komiciju bit će održana 1.prosinca u župi sv.Lovre. U studenogm svaki prezidij treba prikazati misu za pokojne legionare. Legijsko klanjanje u Maloj Gorici bit će 28.studenog. Sljedeći sastanak Komicija Gospa snježna je najavljen za 8.prosinca.

Facebook Comments