Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Susret s molitvenim članovima u Kravarskom

20181027_191906www

U subotu 27.listopada prezidij Kraljica apostola Kravarsko organizirao je susret s molitvenim članovima. Nakon molitve krunice i misnog slavlja koje je predvodio domaći župnik Siniša Blatarić susret je nastavljen u Pastoralnom centru „Stjepan Povoljnjak“.

Prikazan je dokumentarni film o djelovanju Marijine legije u svijetu tijekom kojeg su se župnik i molitveni članovi još bolje upoznali s djelovanjem Marijine legije. Župnik je u svojoj propovijedi potaknuo Marijine legionare na njihov rad za župu.

20181027_184006www

Prije projekcije filma je pozdravio okupljene te se kratko obratio:

„Čuo sam o zajednici, ali još uvijek ne znam dovoljno o njoj. Ovaj film koji ćemo pogledati govori o samim počecima Marijine legije i onome što Legija u svijetu čini. Ja svima vama domaćinima ove zajednice želim da se vaše članstvo u župi poveća, da imate više aktivnih članova, da taj broj poraste barem na deset, to bi onda bilo optimalno da vi možete djelovati baš onako kako bi trebalo. Naime, tri čovjeka na ovako velikoj župi ne mogu djelovati najbolje kako bi trebalo za to apostolatstvo koje se traži. Sam kao župnik znam koliko je to zahtjevno jer je župa teritorijalno rasprostranjena, a ima 4,5 tisuće župljana. Zapravo, rubovi župe su te periferije na koje nas papa Franjo poziva da idemo i donosimo drugima Božju riječ. To je zapravo ono što bi trebali činiti.“, rekao je župnik potičući domaće članove na rad.

20181027_191900wwwww

Župnik je također izrazio želju da se mladi Marijine legije dođu predstaviti na susrete za mlade petkom. Nakon filma smo se družili razmjenjujući iskustva iz legionarskog života uživajući u svemu onome što su domaći članovi prezidija pripremili.

20181027_195348www

Facebook Comments