Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Novo vodstvo kurije za mladež “Kraljica apostola”, Petrinja

U subotu 01.rujna. 2018. godine na 131. sastanku kurije za mladež “Kraljice apostola” Petrinja izabrano je novo vodstvo kurije. To su predsjednica s. Gabrijela Radošević, dopredsjednica s. Leona Perčić, tajnica s. Kristina Jajčević i blagajnica s. Monika Kardaš.

Sastanak kojem je prisustvovala većina članova kurije započeo je molitvom krunice. Razgovor o pročitanom duhovnom štivu prošao je zabavno i veselo uz viceve, zagonetke i osvrte na najzanimljivije dijelove štiva. Duhovni nagovor održao je b. Vlado Sučec predsjednik komicija “Gospa Snježna” Petrinja, koji se zahvalio svim članovima kurije koji su u njoj djelovali od njezina osnutka 2008. godine. Potaknuo je mlade na zahvalnost Bogu i umnažanje svojih talenata kroz djelovanje u Marijinoj legiji. Na kraju je najavljeno obilježavanje 10. godišnjice djelovanja kurije za mladež “Kraljica apostola”, koje će se održati 23.rujna 2018.

Kuriji za mladež trenutno pripada 7 prezidija, a to su prezidij “Kraljica anđela” župa Sv. Lovro – Petrinja, prezidij “Uzrok naše radosti” župa Sv. Lovro – Petrinja, prezidij “Kraljica neba” župa Sv. pape Ivana Pavla II. – Petrinja, prezidij “Kraljica mira” župa Sv. Marija Magdalena – Donja Kupčina, prezidij “Majka Stvoriteljeva” župa Sv. Antun Pustinjak –  Odra, prezidij “Ogledalo Pravde” župa Sv. Kvirin – Sisak i prezidij “Ruža otajstvena” župa Sv. Marija Magdalena – Sela. 

Facebook Comments