Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Pozdravili smo se s časnom Vesnom koja nakon 17 godina odlazi u Kastav

IMG_0022CASNA

Nakon 17 godina iz našeg grada iz župe sv.Lovro u samostan u Kastvu odlazi časna sestra reda Kćeri Božje ljubavi Vesna Lagetar. Časna Vesna, kako ju zovemo, ostavila je traga u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića gdje je predavala vjeronauk i u župi gdje je kroz razne aktivnosti radila s mladima te ih na taj način približavala vjeri.

Župnik Josip Samaržija je rekao kako postoji vrijeme za sve, a danas je nastupilo vrijeme rastanka. U ime mladih župe prigodne riječi je uputila Ivana Herceg:

Vesnine riječi, djela, koraci su se uvukli u svaku poru naše župe, naših života jer je sudjelovala u svemu i uvijek davala sebe cijelu u to što radi. Sebično bismo ju htjeli zadržati za sebe, a nemamo snage priznati da je vrijeme da svoj životni put utka u neka nova, drugačija i dalja srca i tamo primjerom živi ono što geslo njezine družbe govori, činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo. To je ono što je ona spremna učiniti jer čitavim svojim bićem, duhom i tijelom, živi za Boga i poslušnost Njegovoj presvetoj volji. Danas se ovi prijatelji ne rastaju, njih veže nereaskidiva nit koju ne može prekinuti nikakva udaljenost.

Lorena Lukačić iz Zbora ‘Plamen sv.Lovre’  se zahvalila na angažmanu u radu zbora: „Ostat ćete nam u lijepim sjećanjima i u srcima. Sa sobom ste uvijek donosili osmjeh i veselje. Nema te zahvale kojom se može odati priznanje vašoj ljudskosti. Bili ste prijatelj koji potiče, nagrađuje i pohvaljuje.“, rekla je Lorena.

IMG_0007www

IMG_0014wwww

U ime naše zajednice prigodne riječi je uputila s.Iva Kovač dok su legionari pripremili i prigodnu predstavu o njezinom životu kako bi ju iznenadili. S.Lucija Marjanović je bila ulozi časne Vesne, a ova kratka glumačka priredba govori o tome kako (možda) časna Vesna razgovara s Gospom dok moli krunicu.

Zahvalili bismo se časni Vesni u ime Marijine legije za sve što je učinila u ovoj župi, za sav njezin rad i za suradnju s našom zajednicom. Učinila je za nas mnogo i podržavala nas u našem radu. Za to joj zahvaljujemo i zahvaljujemo za sve što je učinila za našu zajednicu.

IMG_0017ww

Dirnuta zbog rečenica i misli koje je čula s.Vesna je u svom pozdravnom govoru uputila na riječi sv.Petra: „Gospodine, ti sve znaš. Tebi je poznato da te volim.“ Rekla je kako joj je teško otići iz grada i župe jer je ovdje provela najdulje razdoblje svog života i uz ovaj grad ju vežu lijepe uspomene koje će trajno nositi u srcu:

Danas vam želim zahvaliti za sve lijepe trenutke, susrete, suradnju, podršku, za sve što ste na ovaj ili onaj način podijelili sa mnom, a i ja s vama. Za sve ono što sam u svojoj manjkavosti i slabosti učinila, ponizno molim oprostite mi. Posebna hvala ide mojim sestrama Kristini i Filipini koje su imale puno razumijevanja i uvijek pomagale u svom aktivnostima.

IMG_0033www

Dodala je kako župa sv.Lovre ima ono nešto što svatko tko dođe, osjeti da mu je to bilo dobro i lijepo:

Što još reći? Falit će mi Petrinjske uske staze. Kada budem na polnoćki u Kastvu sjetit ću se kako sada u crkvi sv.Lovre ori pjesma ‘Na salašu.’ Sjetit ću se iskrenog i zanosnog pripremanja i izvođenja Božićnih jaslica i u korizmi pasije tolikih članova Marijine legije koji ovoj župi daju nemjerljiv pečat.“, na kraju je zamolila Božji blagoslov i mir za obitelj sviju prisutnih na sv.misi.

U samostan u Petrinji dolaze s. Marija i s.Tea te kapelan Hrvoje Zovko te nastavljaju voditi brigu o pastoralnim aktivnostima. Na kraju pozdrava uslijedio je veliki pljesak upućen časnoj Vesni.

IMG_0004www

IMG_0042wwww

 

Facebook Comments