Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Legionari sudjelovali na hodočašću Sisačke biskupije u Mariju Bistricu

Deveto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je u subotu 18. kolovoza. Središnji dio hodočašća bilo je svečano misno slavlje, koje je predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu sa sedamdesetak svećenika pristiglih iz svih župa biskupije zajedno sa svojim vjernicima, a koji su u potpunosti ispunili bistričko svetište.

Marija Bistrica 9

U homiliji, biskup je podsjetio na prošlu pastoralnu godinu u Biskupiji koja je bila pod znakom bl. Alojzija Stepinca te rekao:

Mi smo, Bogu hvala, uspjeli pred sisačkom katedralom podići lijep spomenik našem dragom svetom Blaženiku, a na 20. godišnjicu beatifikacije bit će hodočašće svećenika Zagrebačke metropolije u Stepinčev rodni Krašić. To će biti za nas i formalno zaključenje te Godine, ali se i dalje nastavljamo moliti za njegovo proglašenje svetim i kad se to dogodi, bit će zapravo dosegnut cilj ove naše prošle Godine. Ove jeseni održat će se u Rimu biskupska sinoda o mladima pa sam i ja odlučio da ova naša sljedeća pastoralna godina bude posvećena mladima“.

Marija Bistrica 8

Proglasivši Godinu mladih biskup je istaknuo kako će se na njezinom početku, točnije 29. rujna, održati hodočašće mladih iz cijele naše biskupije u Svetište Majke naših stradanja Gori, a završit će hodočašćem mladih naše biskupije, sljedeće godine, na 30. međunarodni festival mladih tzv. Mladi-fest, početkom kolovoza u Međugorje.

Marija Bistrica 7

Na biskupijskom hodočašću u Mariju Bistricu sudjelovali su i legionari iz svih župa u kojima Legija djeluje, a okupili su se zajedno pod legijskim zastavama koje su u procesiji nosili legionari iz Siska.

Marija Bistrica 6

Marija Bistrica 4

Marija Bistrica 5

Marija Bistrica 2

Marija Bistrica 3

Facebook Comments