Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Festival mladih u Međugorju

Više od 60 legionara iz Petrinje i ove godine sudjelovalo je na Mladi-festu u Međugorju. Ovogodišnji festival mladih bio je 29. po redu, a održao se pod geslom: Živjeti od Božje riječi.

 

Legionari iz Petrinje već više od deset godina odlaze na festival mladih u Međugorje, isprva je broj sudionika bio znatno manji, no kako se Marijina legija u Petrinji i okolici širila, tako je i broj legionara koji odlaze na Mladi – fest rastao. Svako ljeto festival se održava početkom kolovoza, a tako je bilo i ove godine. U Međugorju se okupilo više od 50 000 mladih iz cijeloga svijeta, sa svih kontinenata.

 

Program za mlade iz Petrinje započeo je penjanjem na brdo Križevac, a penjući se uz brdo molili su križni put koji je predvodio predsjednik Komicija Petrinja, Vlado Sučec. Idući dan zajedno su se uputili na Podbrdo, brdo ukazanja, a putem su zajedno molili krunicu. Na Podbrdu svatko je imao priliku za osobnu molitvu u tišini, na koju je b. Vlado poticao mlade tijekom cijeloga hodočašća.

 

Program Mladi – festa sastojao se od katehezi i svjedočanstava koje su bile prožete pjesmom i plesom, a mladi su svakodnevno sudjelovali i na redovnom večernjem molitvenom programu. Kateheze je ove godine držao fra. Ante Vučković koji je svim sudionicima pokušao približiti Božju riječ i pomoći im da se u njoj pronađu, bolje je razumiju i da se njom hrane. Osim kateheza fra. Vučkovića koje su sve hranile Božjom riječju mladi su imali priliku poslušati i nekoliko životnih svjedočanstava među kojima je bilo i svjedočanstvo Blanke Vlašić te mladih iz zajednice Cenacolo. Nakon svakodnevnog večernjeg molitvenog programa, koji je uključivao molitvu krunice i sv. Misu, mladi su sudjelovali i na Euharistijskom klanjanju, molitvi pred križem te molitvi sa svijećama.

Facebook Comments