Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Susret službenika i 97. sastanak Komicija

Cjelodnevna radionica za legionare koji su  službenici u prezidijima Komicija Gospa snježna, Petrinja održana je jučer u Lasinji. Na radionici je sudjelovalo tridesetak legionara, a cijeli dan bio je podijeljen u nekoliko radionica. Nakon večernje sv. Mise u Lasinji je održan 97. sastanka Komicija Gospa snježna. 

 
Predsjednik Komicija b. Vlado Sučec održao je predavanje i najvažnijoj legionarskoj dužnosti, njegovanju prave pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji. Nakon njegova predavanja uslijedio je rad u skupinama u kojima je svaki legionar iznio svoje razmišljanje o toj temi. Nakon zajedničkog ručka sudionici su podijeljeni u tri skupine razmišljali o temama kao što su: Legionar i Euharistija, Legionari i Mistično tijelo Kristovo, Legionar i Presveto Trojstvo te su razgovarali o osnovnim dužnostima legionara, prijedlozima za rad koji su navedeni u Priručniku i dužnostima legionara prema Mariji. Na samom kraju legionari su zajedno razgovarali o svemu čega su se dotaknuli tijekom dana te izrazili zadovoljstvo susretom koji je bio koristan i poticajan. 
 
Nakon sv. Mise održan je sastanak Komicija, a na sastanku su se s pridružili i duhovnik Komicija mons. Franjo Ćuk, domaći župnik iz Lasinje vlč. Danko Bizjak te bogoslov iz Petrinje Ivan Ćorić. Sastanak je, kao i obično, prošao u radnom  i veselom ozračju, a posebnu dobrodošlicu svima izrazio je lasinjski župnik vlč. Danko rekavši da mu je drago što smo svoj susret odlučili održati u Lasinji te da se nada još većoj suradnji s Marijinom Legijom. 
 
 
 
Facebook Comments