Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Obećanje s.Mihaele

20180423_205251Mihaela

U ponedjeljak 23.travnja obećanje je dala s.Mihaela Stuparić iz prezidija Toranj Davidov. S.Mihaela je u Marijinoj legiji od malih nogu kada je bila članica prezidija za mlade Kraljica anđela.

Svoj put u Legiji je nastavila u prezidiju Toranj Davidov u kojem je napunivši 18 godina postala Marijina legionarka. Povodom obećanja održan je zajednički sastanak svih petrinjskih prezidija.

Nakon obećanja blagoslov je s.Mihaeli udijelio velečasni Marijan Štingl koji je potom održao nagovor:

„Obećanje je nešto što nas najviše veseli u Marijinoj legiji. U ovom uskrsnom vremenu, ono što nam se naglašava je ona Isusova rečenica: „Pođite po svem svijetu i naviještajte evanđelje svemu stvorenju.“

To je naš legionarski poziv, svjedočiti. Zato možemo se zapitati, kakvo je moje svjedočenje. Ako imamo ljubavi jedni za druge, po tome će nas prepoznati da smo Isusovi učenici. Toga nam ponestaje. Ljubavi i služenja.

Mihaela je dala obećanje. U obećanju stoji: „Usuđujem se obećati.“ Nitko nas nije silio na obećanje. Čini se da je toga kod nas ponestalo. Da vratimo to, da mi služimo, a ne da tražimo da drugi nama služe.

Usuđujem se reći da smo prije bili puno privlačniji. Sada manje služimo, to nije privlačno. Došli smo danas zbog Mihaele i to je lijepo. Mihaela je puno puta pokazala služenje. Išla je puno puta negdje i unatoč tome što joj se nije dalo. Mihaeli čestitam  i želim da mi i dalje ljudima donosimo Mariju. Vratimo se Mariji, donosimo ju drugima.“, rekao je b.Marijan u svom nagovoru.

Nakon sastanka legionari su zapljeskali i čestitali s.Mihaeli.

20180423_205314Mihaela

20180423_202724Mihaela

Facebook Comments