Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Proslava ACIESA u Lasinji

da

            U nedjelju 15. travnja sedamdesetak aktivnih članova, molitvenih i prijatelja ML kurije Marija Majka od neprestane pomoći okupilo se oko svoje Kraljice, u župnoj crkvi BDM Kraljice Mučenika i sv. Antuna Padovanskog, kako bi joj pokazali odanost i zahvalnost te od Nje primili snagu i blagoslov za još jednu godinu. Prvi je to Acies kurije otkako je osnovana u lipnju prošle godine.

       Na samom početku sve prisutne je pozdravio predsjednik kurije b. Filip Stupljanec. Zatim su slijedile legijske molitve i sv. krunica, te nagovor duhovnika mons. Franje Ćuka koji je istaknuo kako je naša Majka uvijek s nama, sa svojom djecom u našem apostolatu. Ona je ta koja nas vodi zajedno ka našem Gospodinu. Također je naglasio kako ovim susretom još više svjedočimo i živimo sa svojom župnom zajednicom bez obzira što smo se malo izdvojili iz nje. Biti krščanin znači biti poslan, izići van, ne biti zatvoren. Ta otvorenost može se postići jedino u zajedništvu s Marijom.

           Nakon nagovora slijedila je osobna i zajednička posveta, te sv. Misa koju je zajedno sa mons. Ćukom slavio i vć. Josip Malković župnik župe Pisarovinska Jamnica koji je također duhovnik tri prezidija ML. Cijeli program pjesmom i svirkom uzveličao je legijski zbor mladih legionara iz Petrinje. I na kraju je slijedilo druženje i okrepa u dvorani bl. Alojzije Stepinac.

30725157_1676468675773596_4004536818555944960_n

Više fotografija

Facebook Comments