Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Acies kurije “Kraljica mučenika”

dlU ponedjeljak 9.travnja crkva u Stružcu bila je ispunjena Marijinim legionarima kurije Kraljica mučenika iz Siska, a bili su i gosti iz Petrinje koji su na čelu s b. Matijom koji je svirao gitaru pjesmom uveličali ovaj događaj, te molitveni članovi i prijatelji ML. Svečanost je započela uvodnim pozdravom predsjednice kurije  s. Dijane  te molitvom tesere i sv. krunice koju je predmolila s. Mirela. Nakon molitve uslijedio je čin osobne posvete.

Bilo je dirljivo promatrati taj osobni susret s Majkom i izlijevanje srdaca. Vidjelo se da su ljudi ganuti. Nakon pojedinačne posvete Gospi uslijedila je zajednička posveta svih prisutnih po obrascu posvete sv. M. Lj. Montforta.

Sv. Misu služio je vlč. Dražen Lauc duhovnik prezidija u Stružcu, dugogodišnji Legijin prijatelj još iz dana boravka u Sisku i kasnije Glini. Drago mu je bilo vidjeti poznata lica i održao nam je poticajnu i ohrabrujuću propovijed potičući na ustrajnost u Marijinoj službi. Nakon sv. Mise druženje se nastavilo u prostorijama vatrogasnog doma.

WhatsApp Image 2018-04-09 at 21.13.14 (3)WhatsApp Image 2018-04-09 at 21.13.14 (7)

Facebook Comments