Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Acies Komicija Gospa Snježna

IMG_9876acies

U nedjelju 8.travnja u crkvi sv.Lovre u Petrinji održan je Acies Komicija Gospa Snježna. Najvažnija je to godišnja svečanost Marijinih legionara jer je to godišnja obnova posvete Blaženoj Djevici Mariji.

 Okupili smo se u crkvi sv.Lovre u zakazano vrijeme. Na početku je legionare pozdravio predsjednik Komicija Gospa Snježna Petrinja b.Vlado Sučec.

 Uslijedila je molitva krunice nakon koje je nagovor imao bogoslov Ivan Ćorić. Legionarima je stavio na srce da ne obave obnovu posvete mehanički bez udubljivanja u ono što izgovaraju. Nakon što je citirao nekoliko misli iz Priručnika Marijine legije o tome što je Legija i koja je njezina svrha, bogoslov je poručio, kome je više dano, više će se od njega tražiti:

„Legionari, tako je to. Tako je i sa svećenicima, redovnicama, redovnicima. Vi ste legionari. U Priručniku piše da je Acies borbena postrojba poredana za bitku. Sv.Petar je napisao: Otrijeznite se, bdijte! Đavao, vaš neprijatelj obilazi kao ričući lav gledajući kako da koga proždre. Vi se naravno nećete boriti u pravom smislu, ali se od vas traži svjedočanstvo kroz svakodnevni život. Vi ste reklama crkve, jer kad ljudi vide vas i vaše ponašanje, reći će, to je crkva. Posebno bih vam na srce stavio svijest o odgovornosti. Vi ste odgovorni za župu.“, rekao je uz ostalo bogoslov Ćorić.

IMG_9842acies

Uslijedilo je misno slavlje koje je predslavio velečasni Paško Glasnović. Nakon mise okupili smo se u Pastoralnom centru gdje je održana projekcija dokumentarnog filma o Marijinoj legiji i njezinom djelovanju i 191 zemlji svijeta.

Na kraju su se legionari družili, razmjenjivali iskustva, planirali nove aktivnosti uz kolače koje su pripremile vrijedne legionarke iz Petrinje.

IMG_9868acies

IMG_9847acies

IMG_9875acies

 

Više fotografija

Facebook Comments