Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

15 godina Marijine legije u Župi Pohoda BDM – Sisak

WhatsApp Image 2018-03-07 at 22.44.59 (1) crop

U utorak 06. ožujka prezidij “Kraljica mira i ljubavi” iz Župe Pohoda BDM – Sisak proslavio je 15 godina svog postojanja. Svi članovi i gosti bili su pozvani da prisustvuju križnom putu i sv. Misi koju je predslavio vlč. Ivan Grbešić, a zatim su se članovi prezidija i gosti uputili u dvoranu u kojoj se održavao sastanak.

Sastanku su prisustvovali duhovnik prezidija vlč. Ivan Grbešić, predsjednica kurije s. Dijana Šrut, predstavnici komicija iz Petrinje, članovi drugih sisačkih prezidija i drugi brojni gosti, molitveni članovi i prijatelji ML.

Sa sastanka me se najviše dojmio allocutio vlč. Ivana u kojem je između ostaloga rekao da trebamo ići do kraja s Isusom. Kada je on umro na križu to nije bila propast nego novi početak. Glavna karakteristika Blažene Djevice Marije je poniznost. Glavna karakteristika đavla je oholost. Kada smo oholi uvijek smo slični đavlu.

Na kraju sastanka predsjednici Dragici Medved i cijelom prezidiju vlč. Ivan Grbešić čestitao je što su ustrajne i poželio im još puno godišnjica i novih članova. Čestitali su im i drugi legionari. Nakon sastanka počastili smo se uz bogati stol i još kratko nastavili druženje.

WhatsApp Image 2018-03-07 at 22.44.59 croop

WhatsApp Image 2018-03-07 at 22.44.59 (2) croppooo

Tekst: s. Barica Ivanović

Foto: s. Suzana Horinek

Facebook Comments