Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

b.Vlado Sučec izabran za predsjednika Komicija Gospa Snježna

20180210_192556KOMICIJ

U subotu 10.veljače b.Vlado Sučec izabran je za novog predsjednika Komicija Gospa Snježna, Petrinja. Prijedlog je obrazložio dosadašnji predsjednik b.Dario Marković kojemu je istekao mandat. Rekao je kako službenici Komicija predlažu b.Vladu za službenika predsjednika zbog njegova uspješna vođenja Kurije u prethodna dva mandata te zbog rezultata njegova rada.

 Podsjetimo, nakon što je b.Vlado 2003. došao u zajednicu Marijine legije broj ogranaka se u Sisačkoj biskupiji povećao dvadesetak puta. Sada u biskupiji djeluju četiri kurije Marijine legije objedinjene u Komicij koji broji pedesetak prezidija za odrasle, a u biskupiji djeluje i samostalna Kurija za mlade koja okuplja pedesetak mladih.

 Pokrenuti su projekti uprizorenja Isusova rođenja – Žive Jaslice te projekt Pasija. Do sada su naši scenski prikazi na poziv svećenika izvedeni u Zagrebu, Sesvetama, Sisku, Karlovcu, Dugom Selu, Viduševcu.

 Nakon izbora b.Vlado je nastavio voditi 93.sastanak Komicija. Održana je rasprava na temu Legionar i ljubaznost. Izvješće o radu podnijela je kurija za mladež te prezidiji Kraljica Mira iz Petrinje te Gospa Snježna iz Male Gorice.

 Duhovnik mons. Franjo Ćuk je čestitao b.Vladi na izboru. Osvrnuo se i na sva prošla događanja u zajednici te rekao kako je trebalo puno truda i vjere da se prođu dosadašnje kušnje zajednice.

20180210_191955KOMICIJ

 Na kraju se b.Vlado zahvalio svim legionarima na dosadašnjem radu koji je rezultirao time da danas imamo Komicij.

 20180210_192407KOMICIJ

Pod točkom razno legionari su se osvrnuli na legijske radionice održane u Petrinji, najavljene su Duhovne vježbe u Mukinjama od 27.-29.travnja koje će voditi vlč. Ivan Grbešić, a prvi dan duhovnih vježbi misu i predavanje za legionare imat će Sisački biskup Vlado Košić.

Legijska klanjanja su i dalje svakog petka u Gori te jednom mjesečno u Maloj Gorici. Sljedeći sastanak Komicija je najavljen za 10.ožujka.

Facebook Comments