Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Legionari u Petrinji na Badnjak izveli Žive jaslice

Žive jaslice 2017.

Ispred župne crkve sv. Lovre legionari su na Badnjak izveli glazbeno-scenski prikaz Isusova rođenja pod nazivom Majka lijepe Radosti. Prikaz ove godine govori o sv. Krunici odnosno njenim radosnim otajstvima u kojima se razmatraju događaji vezani uz Isusovo rođenje.

24440684597_d3c029aaee_o

Na samom početku prikazan je događaj iz života sv. Dominika kada mu se ukazuje Gospa i poučava ga kako moliti krunicu. Gledatelji su mogli vidjeti prikaz Betlehemu u noći kad se Krist rodio. Josip i Marija su tražili mjesto gdje će se roditi Isus, no mjesta nije bilo nigdje osim u spilji. Herod traži da ga ubije, a darove mu donose Sveta tri kralja.

24440680797_bd8c219d2d_o

Prikaz je i ove godine osmislio vjeroučitelj iz Prve osnovne škole Vlado Sučec te dugogodišnji voditelj i član zajednice. Tradicija prikazivanja Isusova rođenja kroz Žive jaslice u Petrinji je počela je 2010. godine. Ove godine Josipa je uprizorio Kristijan Iđaković, Mariju je glumila Lucija Marjanović, a Isusa je uprizorio tromjesečni Fran Hafer. Ponosni su bili otac Karlo i majka Ružica.

Čast nam je što je Fran bio u ulozi Isusa. Ponosni smo na njega.“, rekla je majka Ružica. „Meni je drago što je glumio u predstavi. Bilo nam je lijepo. Nadamo se da će biti ovdje i iduće godine, ali u publici.“, rekao je nakon prikaza otac Karlo.

IMG_7753wwww

Nakon prikaza okupljenima se obratio bogoslov Ivan Ćorić:

Poruka ovog svega večeras je radost. Često se ponavljala ta riječ. Hvala vam što ste nam večeras svima pružili tračak te radosti koja je prije više od dvije tisuće godina zasjala na svijetu. Svima vama ostalima želim da komadić te radosti ponesemo u svoje domove svojim bližnjima i da zaista Božić sutra bude jedan radostan trenutak. Hvala vam svima, hvala Legijo što ste nas obradovali.

39303953411_65721d05df_o

Svi prisutni uživali su gledajući izvedbu te su imali samo riječi hvale i pozitivne komentare.

Odlično. Svaka čast. Predstava je bila stvarno prekrasna. Čestitke svima na trudu i scenariju.“

„Prekrasno. Zaista su se lijepo potrudili. Predivna večer. Cijela obitelj je uživala. Izdvojila bih samo Isusovo rođenje i ta radost u našim srcima. Idemo tako sretni kući. Zaista smo uživali.“

„Bilo je super. Jako lijepo. Prekrasno. Sve je bilo posebno, očaravajuće.“

„Odlično. Prelijepo, predivno. Vrijeme je odlično, sve pet.“

„Bilo je stvarno prekrasno. Dolazimo svake godine i stvarno je lijepo.“

„Bilo je super. Svake je godine sve bolje i bolje.“

„Odlično. Super, fantastično.“

„Nešto prekrasno. U životu nisam vidjela tako nešto. Preljepo. Svaka čast. Sve pohvale.

27527350629_28d078c8f3_o
IMG_7709wwww

Facebook Comments