Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Izveli smo predstavu o sv.Nikoli djeci Male kuće i djeci župe sv.Lovro

Image00022

Kako volontiramo u Maloj kući Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i ove smo godine sa Nazaretskom skupinom pripremili predstavu o sv.Nikoli. Predstava je izvedena prije podjele darova za 120 djece korisnika Udruge.

Predsjednica Udruge Aleksandra Milković se zahvalila Marijinim legionarima koji volontiraju u Maloj kući što su i ove godine pripremili ovu poučnu predstavu te maskiranog sv.Nikolu koji je podijelio darove.

„Naša udruga nudi 7 volonterskih programa, imamo 45 volontera s područja Siska, Petrinje, Gline i Novske i oni su ukupno ove godine odradili 1763 sata volontiranja. Moram reći da je naša najbolja volonterka s 295 sati Slavica Antolec iz Siska. Zatim slijedi naša Petrinjka Palma Miličević sa 160 sati, naš Mirko Stambolija iz Gline sa 140 sati. Tu ima i dosta mladih iz Marijine legije. Oni sustavno već nekoliko godina sudjeluju s nama i u obilježavanju blagdana sv.Nikole te su nam pripremili predstavu na čemu im ja srdačno zahvaljujem.“, rekla je Milković.

Image00017

Djeca su bila sretna nakon predstave te se rado fotografirala s našim b.Vedranom koji je bio sv.Nikola za ovu prigodu.

Odmah nakon te predstave, isti prikaz je održan nakon večernje mise u crkvi sv.Lovre. U poučnoj predstavi djeca nauče kako je ljepše biti dobar. Nakon što su upali u nepriliku, pomolili su se sv.Nikoli koji im je pomogao. Od časne sestre Vesne Lagetar smo saznali kako je podjeljeno ukupno 70 paketa djeci župljanima koji su pratili prigodni program.

IMG_0003

IMG-20171207-WA0016www

IMG-20171207-WA0007www

Facebook Comments