Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Misa za Franka Duffa

IMG_9643ww

U katedrali uzvišenja sv.Križa u Sisku održana je sveta misa povodom 37.godišnjice smrti osnivača Marijine legije Franka Duffa. Misno slavlje predvodio je generalni vikar Sisačke biskupije mons.Marko Cvitkušić uz suslavlje velečasnog Ivana Faletara, mons.Franje Ćuka, Vedrana Pejaka Pašića, Marijana Štingla i Ivana Grbešića.

Na misi su sudjelovali legionari iz cijele biskupije objedinjeni u Komicij Gospa Snježna Petrinja. Također su se odazvali molitveni članovi i prijatelji Legije. Misno slavlje je animirao zbor mladih Marijine legije.

IMG_9637ww

Mons . Cvitkušić se u svojoj propovijedi sjetio života Franka Duffa. On je najznačajniji po tome što se kao laik tijekom Drugog vatikanskog sabora zalagao za veće sudjelovanje laika u crkvi. Danas Legija djeluje u gotovo svim zemljama svijeta s više od 10 milijuna članova.

Mons.Cvitkušić je u svojoj propovijedi zahvalio legionarima na njihovom apostolatu i služenju onima koji su u potrebi. U Legiji se javljaju duhovna zvanja, a tako i ostvaruju pozivi na obiteljski život kojeg legionari njeguju.

IMG_9625ww

Istaknuo je kako Legija djeluje u gotovo svim dekanatima biskupije. Pozvao je legionare da i nadalje nasljeduju Krista po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju prema kojoj imaju djetinju ljubav.

Monsinjoru je u ime Marijinih legionara zahvalio velečasni Marijan Štingl. Druženje je nastavljeno u Pastoralnom centru.

IMG_9648ww

Facebook Comments