Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Duhovne vježbe za legionare održao vlč. Ciril Čuš

duhovne vježbe lasinja 2017

 Duhovne vježbe za legionare komicija Petrinja održao je svećenik iz Slovenije vlč. Ciril Čuš. Na duhovnim vježbama, koje su održane u Lasinji od 3.-5. studenoga, sudjelovalo je devedesetak legionara.

vlč.  Ciril Čuš

vlč. Ciril Čuš

duhovne vježbe 2017.
Vlč. Ciril Čuš vodio je duhovne vježbe u različitim zemljama pa tako puno puta i u Hrvatskoj, a kao voditelj duhovnih vježbi jako je cijenjen i tražen. Termini za održavanje duhovnih vježbi popunjeni su mu već za cijelu 2018. godinu.

Velik broj legionara prvi put se s vlč. Cirilom Čušom susreo i oduševio u Međugorju gdje je imao katehezu isti dan kada je na festivalu mladih, o svom životu i putu do svećeništva preko Marijine legije, svjedočio i vlč. Marijan Štingl. Tada se rodila želja da upravo on vodi duhovne vježbe za legionare, a to se ovaj vikend i ostvarilo.

vlč. ciril cus
U svom prvom razmatranju govorio je o osobnom svjedočanstvu, teškim obiteljskim i životnim prilikama u djetinjstvu, svom obraćenju i svećeničkom pozivu. Na svom osobnom primjeru govorio je o važnosti i snazi oproštenja, o tome koliko je važno ustrajati u molitvi te uskladiti svoju volju s voljom Božjom.

legijski oltar
Razmatranja o odbačenosti, vjeri, nasljedovanju Marije i preprekama na Isusovu putu, duboko su dodirnula sve sudionike što se vidjelo po tome kako su svi pozorno i sa zanimanjem pratili razmatranja, a na zadnjem susretu i postavljali pitanja.

duhovne vježbe lasinja 2017
Duhovne vježbe bile su ispunjene zajedničkom i osobnom molitvom te razmatranjem svega onoga što je sudionicima Bog poručio preko vlč. Cirila. Trodnevni boravak u Lasinji bio je ispunjen i radošću i smijehom zahvaljujući vlč. Cirilu koji je sve uspio razveseliti i opustiti.

Facebook Comments