Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Legionarke iz Petrinje volontiraju u sjedištu Marijine legije

IMG-20171028-WA0011kkWW

Samo tri mjeseca nakon što su se dvije legionarke našega Komicija vratile iz sjedišta Marijine legije u Dublinu, u hostelu Regina Coeli volontiraju Inga i Marija. U Irsku su otputovale 23. listopada i tamo će sljedećih šest tjedana volontirati u hostelu za beskućnike koji vodi Marijina legija.

Sestre Inga i Marija odlučile su odvojiti mjesec i pol tijekom kojih će pomoći u radu hostela Regina Coeli u Dublinu. Odmah po dolasku počele su s radom koji uključuje čišćenje, pripremanje obroka i općenito brigu za žene koje žive kao beskućnici. Smještene su unutar prostora gdje žive beskućnici, a s njima su trenutno dvije legionarke iz Pakistana s. Huma i s. Hira te s. Vivianna iz Kolumbije.

Rad u hostelu

Rad u hostelu

O svom dolasku u hostel s. Marija kaže: „U Dublin smo stigle u ponedjeljak oko ponoći. U utorak smo imale slobodan dan pa smo se upoznale s volonterkama i nekim legionarkama u hostelu. Navečer je bio prezidijski sastanak poslije kojeg su nas počastili. Sljedeći dan nam je bio radni gdje su nas upoznavali s poslom koji ćemo obavljati. Osim nas u hostelu su još tri volonterke, Huma, Hira i Vivianna. Svi su nas lijepo prihvatili i brzo smo se sprijateljile s ostalim legionarima.“

Obje naše legionarke oduševljene su toplom dobrodošlicom koju su im pripremili domaći legionari. A o tome s. Inga kaže: „Sestre u Regina Coeli hostelu lijepo su nas ugostile i osjećala sam se veoma dobrodošlo pa sam se brzo i udomaćila. Sve legionarke su drage, pune radosti i strpljenja, a posebno s mojim engleskim koji je hvala Bogu svakim danom sve bolji.

Inga i Marija s Hirom, legionarkom iz Pakistana

Inga i Marija s Hirom, legionarkom iz Pakistana

Pred njima je još više od mjesec dana boravka u sjedištu Marijine legije u Dublinu, a svi legionari Komicija Petrinja ponosni su na njih jer su se odvažile i poklonile Legiji odnosno Gospi svoje vrijeme. Legionari ih svakodnevno prate svojim molitvama, a njihovim obiteljima i članovima njihovog prezidija već nedostaju…

Inga i Marija u hostelu Regina Coeli u Dublinu

Inga i Marija u hostelu Regina Coeli u Dublinu

Facebook Comments