HODOČAŠĆE NAZARETSKIH SKUPINA U KUTINU I ZBJEGOVAČU

12w

Pedesetak osnovnoškolske djece, članovi nazaretskih skupina Marijine legije, 1. listopada hodočastilo je u Kutinu i Zbjegovaču. Cilj hodočašća bio je da djeca na zabavan način i kroz igru nauče više o Sluzi Božjemu bratu Bonifaciju Ivanu Pavletiću.

Hodočašće je započelo dolaskom u župnu crkvu Majke Božje snježne u Kutini gdje ih je toplo dočekao domaći župnik vlč. Dragutin Papić. Svi hodočasnici sudjelovali su na sv. Misi u 9.00 sati na kojoj je na kraju svoj rad predstavila i zajednica Marijina legija. Nakon sv. Mise bila je prilika za ručak i kratki odmor u prekrasnom prostoru ispred župnog ureda gdje ih je župnik ugostio.

27
Drugi dio programa održan je u Zbjegovači, malom mjestu kraj Kutine, rodnom mjestu Sluge Božjega brata Ivana Bonifacija Pavletića. Program u Kutini vodili su p. Mariano Passerini iz Družbe sinova Bezgrešne kojoj je pripadao i brat Bonifacije te s. Mirjam Kuštreba. Djeca su pogledala izložbu koja je postavljena u Zbjegovači te su se kroz kratko predavanje upoznali s njegovim životom. Zatim su slijedile različite natjecateljske igre koje su pripremili mladi legionari. Hodočašće je završilo pješačenjem do Crkve na Gojlu. Hodajući putem kroz šumu djeca su imala priliku čuti nekoliko poučnih priča te još bolje upoznati brata Bonifacija. U crkvi na Gojlu p. Mariano ispričao je još nekoliko zanimljivosti te predvodio zajedničku molitvu s čim je završeno hodočašće.

33

Na hodočašću je sudjelovalo sveukupno pedesetak djece iz Petrinje i Donje Kupčine, a većina su članovi nazaretskih skupina u svojim župama. Nazaretska skupina je skupina u župi koja se sastaje jednom tjedno na molitvu, razgovor i igre, a okuplja osnovnoškolsku djecu. Nazaretske skupine u župama vode Marijini legionari i to je skupina Marijine legije koja je namijenjena najmlađima.

35

 

Pogledajte više fotografije

Tekst: Monika Radošević
Foto: s. Mirjam Kuštreba

Facebook Comments