Obećanje s.Inge Jurković

IMG_2305wwww

U subotu 2.rujna obećanje je dala s.Inga Jurković iz Starog Broda. Misno slavlje je, prije sastanka i obećanja predvodio župnik velečasni Mladen Vidak, u staroj kapeli sv.Martina koja je pod zaštitom UNESCA.

Sastanak je održan u obiteljskoj kući s.Inge. Velečasni Vidak je, nakon obećanja, održao allocutio u kojem govori kako mu je, razmišljajući o ovome danu, pala na pamet jedna pjesma – odnosno stih:

“Šokiraš me ti, ali pozitivno!” Ovo je možda mali događaj za jednog pojedinca, ali nisam nikada ovdje očekivao ovoliki broj ljudi koji mole krunicu – to je čudo. Kao što se dogodilo prije par godina i s roditeljima s. Inge koju su se tad vjenčali, to je kao i ovo današnje obećanje – čudo. Sutra ćemo čuti u nedjeljnim čitanjima o Jeremiji koji govori da je slab, ali unatoč tome Bog ga poziva. Tako poziva i svakoga od nas, iako mi mislimo da bi trebao pozvati nekog pametnijeg i pitamo se zašto baš mi? Ali Bog nam govori: “Baš trebam tebe!” Tako govori i tebi Inga. Na kraju želim blagoslov njoj i cijeloj ovoj obitelji, kao i cijelom ovom kraju.

Nakon sastanka legionari su ostali na večeri koju je pripremila obitelj, a kasnije se i zaplesalo uz glazbu.

IMG_2322wwww

IMG_2320wwww

IMG_2318wwww

IMG_2314wwww

IMG_2313wwww

IMG_2311wwww

Facebook Comments