Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Mladi iz Petrinje krenuli na hodočašće do Marije Bistrice

20170815_195234WI ove godine vodimo hodočašće iz Petrinje do Marije Bistrice. Nastavljamo tradiciju koju je 2001. godine pokrenula časna sestra Vesna Lagetar. Noćas u ponoć je desetero mladih iz župe sv.Lovre krenulo na hodočašće u Mariju Bistricu. Ove godine, na šesnaestom hodočašću iz Petrinje, im se pridružilo i dvoje mladih iz Gline. Hodočašće su počeli na blagdan Velike Gospe kad ih je nakon večernje svete mise blagoslovio župnik Josip Samaržija. Hodočašće predvodi naš Ivan Medić:

„Ove godine ide dvanaest. Idu još i djevojke iz Gline. Ove godine imamo malo užurbani tempo. Planiramo doći u Mariju Bistricu u roku od dva dana. Hodočašća su jako bitna. Time pokazujemo koliko nam je stalo do Blažene Djevice Marije i do njezinog čašćenja. I od srca se zahvaljujem svim župljanima koji su dali prilog za ovo hodočašće. Od srca im hvala.“, rekao nam je Ivan uoči hodočašća.

Iz Petrinje su krenuli Mateja, Franciska Kovač i Marija Kovač, Ana Lucić Jozak, Ivan Medić, Ivana Pipilović, Ante Pohlod, Mario Smičibrada, Mihaela i Gabrijela Stuparić te Marija i Marta Žugaj.

20170815_195531

Hodočasnici planiraju za dva dana doći u nacionalno marijansko svetište. U subotu će tamo biti održano misno slavlje godišnjeg hodočašća Sisačke biskupije u Mariju Bistricu koje će predvoditi biskup Vlado Košić.

20170815_195541

Facebook Comments