Obećanje b.Zdravka Babića

received_10212638752860467T

U nedjelju 2.srpnja Legionarsko obećanje dao je b.Zdravko Babić. Pastoralni centar je bio pun Marijinih legionara kojima nije nimalo smetala vrućina.

Atmosfera na sastanku je bila vesela, te su se svi rado uključivali u raspravu. Blagoslov je b.Zdravku udijelio vlč. Marijan Štingl nakon čega je održao allocutio:  

„Razmišljao sam što danas reći. Slušajući obećanje b.Zdravka, ostala mi je rečenica: Za sebe sam te stvorio, ti si moj. Kakav je bio Zdravkov život? Bio je odustao od Legije, no opet se vraća. Izdvojio bih rečenicu iz Legionarskog obećanja. Bez nje Tebe ne možemo niti spoznati niti ljubiti.“

B.Zdravko je sada svjestan da nema izlaza, da pripada ovdje, da ga Bog ne pušta tako lako. Njegov put je sličan prispodobi o Izgubljenom sinu. Sin je doživio potop. Trebao je ustati i poći k ocu. Priznao je da je pogriješio. Mislim da smo to svi mi.

Zatim, podsjetio bih na riječi obećanja: Uzdam se da me danas primaš i da ćeš se sa mnom poslužiti te da ćeš moju slabost pretvoriti u jakost. Bog te treba. Mi bi trebali biti trajno zahvalni, ponovno u zajednici imamo sina koji je bio izgubljen.“, rekao je u svom nagovoru vlč.Marijan.

Nakon sastanka nastavili smo se družiti u veseloj atmosferi zajedno s našim b.Zdravkom uvijek raspoloženim za šalu.

received_10212638755500533T

Facebook Comments