U Lasinji osnovana kurija Marija Majka od neprestane pomoći

MMNP1

U subotu 10. lipnja osvanuo je važan dan za sve legionare devet prezidija Pokupsko-vukomeričkog dekanata. Tog dana bio je svečani osnutak njihove kurije i izbor službenika koji će nastaviti ovo Marijino djelo u njihovu kraju i vrijedno vršiti njezine planove i pothvate u tom dijelu Sisačke biskupije. Svečanost je započela u Lasinji molitvom sv. krunice, a iza toga je slijedila svečana sv. misa koju je predslavio mons. Franjo Ćuk duhovnik Komicija u koncelebaciji s vlč. Stjepanom Bradicom duhovnikom prezidija Zdravlje bolesnih, najstarijeg  na tom području.

Mons. Franjo Ćuk imao je nadahnutu propovijed o potrebi širenja Istine kako je samo čovjek duha, koji je spreman u drugome darovati svoje vrijeme, kadar mijenjati društvo. U našoj svijesti ukorijenjene su mnoge zablude. Pozvao je legionare da se otvore pročišćenju vlastitoga srca jer će se samo tako moći dogoditi i društvene promjene jer one idu upravo iz duhovne obnove.

MMNP4

Zahvalio je braći i sestrama iz Petrinje koji su neumorno, neovisno o vremenskim prilikama dolazili u ove krajeve gdje se sada taj duh ukorijenio i učvrstio da se sada osniva i kurija. Velik je to dar za cijelu biskupiju i za svakoga legionara ponaosob. Do ovoga je došlo žrtvom, ustrajnošću i borbom koja je bila duga i teška pogotovo što  su se otpori događali tamo gdje to čovjek ne bi očekivao,  već bi očekivao podršku. Nakon sv. mise i polusatne okrepe započeo je sastanak kurije.

MMNP5

Nakon sv. krunice i duhovnog štiva uslijedila je točka izbor službenika kurije. Za predsjednika kurije izabran je b. Filip Stupljanec, za dopredsjednika b. Vlado Špišić, za tajnika s. Marica Brajm i za blagajnika s. Branka Maretić. Novo vodstvo odmah je prešlo na slijedeću točku: izbor imena kurije. Vlč. Stjepan Bradica predložio je ime Marija Majka od neprestane pomoći i obrazložio svoj izbor nakon čega je prijedlog jednoglasno prihvaćen. Sastanak je dalje tekao uobičajenim tokom, a na kraju smo se svi još kratko podružili i počastili te radosni i ispunjeni zbog ovog velikog i važnog događaja krenuli svojim kućama.

Rođena je nova kurija neka joj je dug i blagoslovljen život!

MMNP3

s.Barica Ivanović

Facebook Comments