Dva obećanja u Viduševcu

IMG-20170614-WA0007www

Svečano je bilo u Viduševcu u nedjelju 4.lipnja kad je zbog obećanja dvije sestre održan zajednički sastanak s dobrim dijelom petrinjskih prezidija.

Sestre Barica Rom i Slavica Žinić dale su obećanje. Župnik Marijan Štingl čestitao je sestrama i rekao da mu je drago da su dale obećanje jer su te dvije sestre posebno dobre duše.

Nagovor je držao b.Vlado Sučec: „Pošto je to moje rodno mjesto priličilo bi da se baš onako kaže – kako se doživjelo sve na ovom sastanku do sada. Bilo mi je zaista prelijepo slušati, najprije izvještaj s apostolata. Nekako… doživljavam to vaše zajedništvo to prijateljevanje s Marijom koje čini da se među vama događaju ta prijateljstva – prijateljstva u Bogu kako kaže Sirah: „Pravo prijateljstvo je samo u Bogu.“ I kao vrhunac ovoga sastanka do sada,  i tako će i ostati, jest obećanje naše dvije  sestre. To je zaista bilo nešto (meni je to uvijek) nešto posebno, ali kažem danas se posebno radujem jer je to ipak u mojoj rodnoj župi. Jer je to velika stvar, velik je ovo dan.

Svašta mi je sada išlo kroz glavu za vrijeme ovog obećanja. Sjetio sam se najprije dvorane posljednje večere. Apostoli su došli na molitvu. Ni slutili nisu koliko je to bio veliki dan za njih, koliko je to velik dan za čitavu Crkvu i za čitav svijet. Taj dan je dan kada se svijet spasio. Da tog dana nisu bili zajedno s Marijom okupljeni na molitvi Duh Sveti ne bi mogao pokrenuti Crkvu. Onda se sjećam svog obećanja, to mi je proletilo, 08. 02. 2004. Ni slutio nisam da je to bio veliki dan za mene. Tada sam bio sa par prijatelja bila je tu s. Marijana, s. Vlasta i mislim da nitko više  od vas ovdje. A sada nakon puno godina ovdje ima puno više od dva prijatelja.

A sjećam se tih godina kada  sam krenuo u crkvu i kada sam  počimao ići izgubio  sam prijatelje koje sam tada imao, a imao sam više od nekoliko stotina prijatelja. A sada imanas puno više u ovoj dvorani i to je ono što je najvažnije za nas legionare.  Stvaranje prijateljstava koja idu dalje prema našim molitvenim članovima, prema svima koje susrećemo, prema našim obiteljima najprije.

 

Apostolat počinje najprije u mojoj obitelji, na radnom mjestu i tako dalje. Jer bit vjerskog rada (kaže naš Priručnik) jest u nastojanju da se dopre do svakog pojedinca“, rekao je b.Vlado te također dodao:

 

„Završit ću sa sv. Mariom Ljudevitom Montfortskim koji je upravo zaštitnik Marijine legije i čitava duhovnost Marijine Legije se praktički crpi iz njegovog životnog opusa. Možda neki ne znaju, ali Gospa je uvijek bila s njim. Kao i sa Frankom Duffom. Oni su se potpuno pouzdavali u Gospu. Kada sav svoj život predamo u pouzdanje u Gospu, sigurno se neće iznevjeriti. „Iskušajte me“, kaže Gospa u Priručniku.

Duff je bio stalno s Gospom, odnosno Gospa je bila stalno s njim, i jedan mladić koji je bio čista srca to je uspio vidjeti. On je izišao van, a vlč. Montfort se nikako nije vraćao. Pogledao je kroz ključanicu i vidio je sv. Ljudevita i jednu  gospođu, jednu ženu. Poslije ga je pitao koja je to žena? Onda je Montfort shvatio da je vidio Gospu. Vidio je Gospu koja je stalno bila s njim jer je on stalno bio predan njoj. Osobno vjerujem da je Gospa sa svakim od nas i to je naša sreća da nije nas tu ne bi bilo. Već bi toliko puta bili oplijenjeni od tih vještih lupeža, dakle od đavla i njegovih pristaša.

Zato zahvaljujmo Gospi jer bi nas đavao već tisuće puta odvukao na drugu stranu. Mi smo sada na pravoj strani. Mi smo svi zajedno na putu spasenja. Svi zajedno putujemo u Nebesku domovinu. „Ja sam vas izabrala i želim vas voditi putem spasenja i želim da svi sa mnom završite u nebu“. Gospa želi da budemo u nebu s njom i zato nas je izabrala, zato smo ovdje. Zato se događaju velike stvari i dogodile su se, ali možda nismo dovoljno pratili ovo što je bilo sa osnutkom našega Komicija… ali to je sada druga tema. Sam Komicij je prisutnost Gospina. Radujmo se što smo Gospini izabranici i molimo se da to ostanemo.

20170604_211917_Vid

20170604_212206_resizedVid

IMG-20170614-WA0006Vid

Facebook Comments