Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Prosinačka svečanost

IMG_1548WW

U subotu 10.prosinca održana je prosinačka svečanost Kurije Gospa Snježna u Župi sv.Franje Ksaverskog u Viduševcu.

Počela je molitvom krunice tijekom koje je velečasni Marijan Štingl ispovijedao. Uslijedilo je misno slavlje. Propovijed je držao đakon Željko Kovačević. U propovijedi je progovorio o vjerničkom životu koji ne može biti bez molitve i odvajanja od svijeta. Molitva je susret s Bogom u kojemu trebamo dopustiti Bogu da nam progovori, naučiti se slušati. Važno je nakon toga imati povjerenje u Boga. Marija je pitala anđela: “Kako će to biti kad ja muža ne poznajem?” Tako se i mi često pitamo: Kako će to biti? Bog od nas traži povjerenje kako bi mogao djelovati. Đakon je progovorio o važnosti molitve krunice u legionarskom životu te također naglasio važnost duhovnog zajedništva na putu Marijinog legionara.

WWIMG_1516

Nakon misnog slavlja susret je nastavljen programom i druženjem u pastoralnom centru. Kratki uvod je dao b.Vlado Sučec

“Đakon je negdje spominjao u propovijedi da nas Bog poziva na savršen život. U čemu je bit savršenstva? U tome da se odričemo od ovog svijeta, od stvari, stvorenja, od svoga samoljublja i da se sjedinimo s Bogom. Te dvije stvari. Tu leži savršen život. Nesavršen je u ljubavi prema svijetu, ljubavi prema užicima, stvarima, stvorenjima, i one nas čine izgubljenima i onda sv. Terezija kaže da je pravedno da bude izgubljen onaj tko trči za izgubljenim stvarima. Pravedno je da bude nagrađen onaj tko trči za Bogom. Tko trči putem Božjih zapovijedi. Ovo vrijeme došašća je vrijeme iščekivanja. Netko nam dolazi. Tko to dolazi? Isus. Kome? Meni. Zašto? Da bi bio ljubljen i da bi ga ja ljubio – sva mudrost duhovnog života!

WWIMG_1528

Da bi to spoznali-potrebno je moliti. Biti budan i moliti. Sveti pisci kažu da imaju tri čuvara molitve: povučenost, šutnja i odvojenost. Đavao dobro zna da ona duša koja moli da je za njega izgubljena. Da li hoćemo biti izgubljeni za đavla rođeni za Boga – počnimo moliti, što se evo i dogodilo danas. Zajednička molitva, molitva krunice, a ona će postati blebetanje ako ne bude bilo osobne molitve. Povući se u osamu i moliti jer to je bit savršenstva. Ono počinje s nepouzdanjem u sebe i svoje slabe snage i s pouzdanjem u Boga, a to pokazujemo kada molimo. Pouzdajemo se u njega, ne u sebe.”

WWIMG_1525

Prikazan je dio intervjua s osnivačem Marijine legije Frankom Duffom te intervju sa sadašnjom predsjednicom koncilija Marijine legije s.Shilom.NiChoclain

Nakon dokumentarnih filmova uslijedilo je opušteno druženje kroz razgovor i međusobno upoznavanje legionara.

WWIMG_1520

WWIMG_1524

WWIMG_1541

WWIMG_1556

Facebook Comments